İddianame kabul edildi! CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım mahkemede tek sanık!

Eren Yıldırımın annesi, babası ve kardeşi hakkında “kovuşturmaya gerek yoktur” kararı verildi.

CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve ailesinin Yüreğir Kaymakamlığı VEFA Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı tartışma sonrasında Yıldırım ve ailesi gözaltına alınmış ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerine Yıldırım tekrar tutuklanmıştı. 

CHP Adana Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın ve ailesinin Yüreğir Kaymakamlığı VEFA Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı ve Eren Yıldırım'ın tutuklanmasına neden olan tartışmalarla ilgili farklı videolar ortaya çıkmış ve kamuoyunda tartışılmıştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Eren Yıldırım'ın tutuklanmasının ardından soruşturmasını tamamlayarak iddianame düzenledi. İddianame, ilgili mahkemece kabul edildi. İddianameye göre Eren Yıldırım, görevi başındaki memura mukavemet ve hakaretten yargılanacak.

EREN YILDIRIM HAKKINDAKİ İDDİANAMENİN AYRINTILARI

İddianamede en ilginç ve dikkat çeken husus, kamuoyuna toplu saldırı olarak yansımasını rağmen gerek Eren Yıldırım Ailesi'nden gerekse ailenin şikayet ettiği kamu görevlilerinden herhangi biri sanık olarak yer almadı. Eren Yıldırım haricinde şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcısı kovuşturmaya gerek yoktur kararı verdi.

Kamuoyunda sık tartışılan, taraflarca değişik videolar yayınlanarak yorumlara neden olan kaymakam korumasının silah doğrultması ile alakalı iddianamede “korumanın kaymakam beye gerçekleşecek saldırıyı önlemek için silahını çektiğini, namluya mermi verdiğini, silahın namlusunu yere doğrulttuğunu ancak herhangi bir kimsenin karnına dayamadığı” ifade edildi.

Ayrıca kamuoyunda tartışılan görüntülerin çözümlendiği ancak olay anını göstermediği vurgulandı.Tartışmaların ana konularından bir tanesi olan olay yerinde kaymakamın bulunup bulunmadı ile alakalı savcılık iddianamesinde kaymakamın olay yerinde olduğu ifade edildi.

Ayrıca korumanın "ben kaymakamım" diyerek silahı havaya doğru olduğu şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Sıkça tartışılan darp iddiaları ile alakalı iddianamede “basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandıkları adli kesin rapor ile tespit edilmiştir” hükmüne yer verdi.

GÜNDEM Haberleri

Çukurova Üniversitesinde domuz tedirginliği
Çukurova GİAD’da Gıda Güvenliği Zirvesi
ÇUKUROVA SİFED, birlikte iş yapma kültürünü geliştiriyor
Bağımlılıkla mücadele eden çocuklar bu merkezde hayata tutunuyor