İzmir’in nostaljik sokağında Ferdi Tayfur esintisi

Konak’ta bir çay ocağını Ferdi Tayfur posterleri, plakları ve nostaljik detaylarla donatan Eren Karadiken, hem giyim tarzı hem de oluşturduğu atmosferle mahallede “Ferdi Tayfur esintisi” yaşatıyor.

İzmir’in Konak ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki Eren Karadiken, arabesk müziğin efsane ismi Ferdi Tayfur’a duyduğu büyük hayranlığı hem giyim tarzına hem de işlettiği çay ocağına yansıtarak mahallede dikkat çeken bir nostalji atmosferi oluşturuyor. Küçük yaşta ağabeyinden geçen bu sevdayı yıllar içinde büyüten Karadiken, Kahramanlar semtindeki çay ocağını sanatçının albüm kapakları, film afişleri ve fotoğraflarıyla donatıyor; mekânda sürekli plak çalıyor. Bu özel ortam, mahalle sakinleri ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor; birçok kişi Karadiken’in Tayfur’u andıran tarzı nedeniyle onunla fotoğraf çektiriyor.

Ailesinde de güçlü bir Ferdi Tayfur sevgisi olduğunu söyleyen Karadiken, ağabeyinin oğluna “Ferdi Tayfur” adını verdiğini belirtiyor. Evinde sanatçıya ait kaset, plak ve afişlerle dolu özel bir oda bulunan Karadiken, hayranlığının bir yaşam biçimi olduğunu ifade ediyor. Genç kuşak da bu tutkuyu sürdürüyor; 15 yaşındaki yeğeni Ferdi Tayfur Karadiken, “İsmimi taşımaktan gurur duyuyorum” diyor.

Karadiken ailesi, sanatçının vefatında üç gün yas tuttuklarını dile getirerek bağlarının ne kadar derin olduğunu gösteriyor. Mahalle sakinleri ise çay ocağının oluşturduğu nostalji atmosferini “eski günlere yolculuk” olarak nitelendiriyor ve Karadiken’i bu kültürel canlılığı sürdürdüğü için takdir ediyor.

 

GÜNDEM Haberleri

Fatma Sütcü Kardiyoloji Merkezi’nin temeli atıldı
OTB’de yıl sonuna kadar arsa metrekaresi 200 TL: Vali Köşger’den yatırımcılara çağrı
TTI İzmir Fuarı’nda Adana standına yoğun ilgi
CHP Adana İl Başkanlığı'ndan ‘Adalet Buluşması’ çağrısı
Adana'da park yeri tartışması aileleri karşı karşıya getirdi