KADES ile koca şiddetinden kurtuldu

KADES hakkında bilgi vermek için ev ev gezip bilgilendirme yaparken, şiddet mağduru bir kadın "KADES sayesinde hayatım kurtuldu" dedi.

Adana'da polis ekipleri Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi vermek için ev ev gezip bilgilendirme yaparken, şiddet mağduru bir kadın "KADES sayesinde hayatım kurtuldu" dedi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şubesi (TDP) ekipleri, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında sokaklarda kadınlara Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES) anlattı. Ekipler, sokakta karşılaştıkları ve ziyaret ettikleri kadınlar ile iş yeri çalışanlarına KADES kullanımıyla ilgili bilgilerin yer aldığı broşürlerden dağıttı.

Polisin ev ziyareti sırasında denk geldiği 2 çocuk annesi Pınar Şahin (42) kendisinin de KADES kullanıcısı olduğunu ve uygulama sayesinde birçok defa baskı ve şiddetten kurtulduğunu söyledi.

"Polis KADES'i önerdi"

Eşi Hüseyin Şahin'in (59) geçen ay Ceyhan'da ablasının evinde intihar ettiğini de belirten Pınar Şahin, "Eşim, sürekli "beni ve kendini öldür" diyordu. Hep ölümden bahsediyordu. Şiddet ve baskı uyguladığı zamanlar oluyordu. Yine böyle bir günde polise telefonla ulaşıp eşimden şikayetçi oldum. Polisler ifademi alırken KADES programını tanıtarak böyle durumlarda uygulamayı kullanarak kendilerine kolaylıkla ulaşıp yardım isteyebileceğimi söylediler" diye konuştu.

"Kadınlar KADES'e güvensin"

KADES sayesinde hayatının kurtulduğunu söyleyen kadın daha sonra şunları kaydetti:

"Polislerin bilgilendirmesi üzerine telefonuma KADES uygulamasını yükledim. Sonraki süreçte bir gün yine baskı gördüm. Zor durumdaydım ve kurtulmak için KADES uygulamasını kullandım. Polisler gelip eşimi gözaltına aldılar. Eşimle bir arada bulunmak istemediğimi söyledim. Eşime 15 gün "uzaklaştırma" cezası verildi. KADES olmasaydı, yine baskı ve şiddet devam edecekti. Şiddet gören kadınlar korkmasınlar, KADES'e güvensinler."

YAŞAM Haberleri

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu: “Dar gelirli Bayramı sıkıntıyla karşılıyor”
Emrah Kozay: "Bayramlar umudu ve kardeşliği büyütür"
Seyhan’da Bayram Öncesi Gıda Denetimleri Sıkılaştırıldı
Ali Demirçalı: “Bayramlar gönüllerin birleştiği özel günlerdir”
Yusuf Kanlı: Çanakkale ruhu Türk'ün ebedî iradesidir!