Karaisalı’da bir günde 76 küçükbaş hayvan telef oldu

Adana’nın Karaisalı ilçesinde besici Hüseyin Kuşdemir’e ait 76 küçükbaş hayvan peş peşe öldü. Yapılan incelemede hayvanların iç parazit ve bağırsak zehirlenmesi nedeniyle telef olduğu belirlendi.

Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası Meydan mevkisinde besicilik yapan Hüseyin Kuşdemir'in, yem verdiği küçükbaş hayvanları, iddiaya göre bir saat sonra ölmeye başladı. Bir gün içinde 76 küçükbaş hayvanı ölen Kuşdemir, durumu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirdi.

Hayvanlardan alınan numuneleri inceleyen Tarım Müdürlüğü veterinerleri, ölümlerin iç parazit ve ani yem/yer değişikliğine bağlı bağırsak zehirlenmesinden kaynaklandığını belirledi.

Öte yandan hayvanlarının, yemlerden öldüğünü savunan Kuşdemir, “Yemden sonra hayvanlarım patır patır öldü. Yemleri verirken yanımda iki kişi daha vardı, onlar da duruma şahit. Benim yetkililerden tek isteğim, zararımın karşılanması ve bana sahip çıkılmasıdır” dedi.

GÜNDEM Haberleri

Vali Mustafa Yavuz, Edip Gülnar ve Turhan Demirdal’ı ağırladı
Yumurtalık’ta denize giren 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Seyhan’da parklara bakım ve yenileme dokunuşu
Yeşilay Adana’dan sağlıklı yaşam temalı festival
Feke’de 3 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı