Karalar: "Orada bugüne kadar namaz kılmak isteyen tek bu adam çıktı"

Adana'da bir öğrenciyle kütüphane görevlileri arasında çıkan 'namaz kılma' tartışması Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de devam etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Mescit yok. Mescit yapmayı da düşünmüyoruz. Furkancı bir adamın ne yaptığını görmek istemiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İnce Memed Kütüphanesi'nde bir öğrenci, kütüphanenin ders çalışılmadığı ve boş olduğu belirtilen bir yerinde namaz kıldı. Belediye personeli kütüphane görevlisi, öğrenciyi namaz kıldığı için uyararak orada namaz kılamayacağını söyledi.

Yaşananların sosyal medyada paylaşılmasının ardından Başkan Karalar, “İbadet etmek isteyen gelir benim makamımda da ibadet eder. Türkiye’nin çoktan aştığı konularla komplo siyaseti yapanlara karnımız tok. İlgili personel hakkında hukuki süreci başlatıyoruz” açıklamasını yaptı.

Belediye meclisine taşındı

Kütüphanede ‘namaz kılma’ tartışması dün gerçekleşen Adana Büyükşehir Belediye Meclisi birinci oturumunda da devam etti.

Başkan Zeydan Karalar ibadethanelerin temizliğiyle ilgili yapılan çalışmaları anlattığı sırada, MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, “Oradaki görevli eğer 'İstediğiniz yerde namazınızı kılabilirsiniz' deseydi hiçbir sorun olmayacaktı. Biz o adamı savunmuyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise tartışmayı başlatan şahsın provokatör olduğunu savunarak, “Bu şahsı savunmak sizi öbür tarafa yöneltir. Hangi grubun mensubu olan bir adamın siz savunuculuğunu yapmayın. Ben adamın tavrını, grubunu söyledim. Mescit yok. Mescit yapmayı da düşünmüyoruz. Furkancı bir adamın ne yaptığını görmek istemiyorsunuz. Orada bugüne kadar namaz kılmak isteyen tek bu adam çıktı” diye konuştu.
Ayrıca Başkan Karalar, kent genelinde klima açmayan dolmuş şoförlerine seslenerek, “Gerçekten ağır cezalar gelmesini istemiyorlarsa arkadaşlarımız şurada 2 ay klimaları açsınlar” diye konuştu.

SİYASET Haberleri

Aziz İhsan Aktaş davasında ne oldu? Başkanlar serbest kalacak mı? İşte düm detaylar...
Zeydan Karalar duruşmasında talepler reddedildi! Yargılama süreci yeni aşamaya geçti!
Avukat Hüseyin Ersöz’den, tutuksuz sanık Aziz İhsan Aktaş’ın duruşmaya korumalarla gelmesine tepki geldi!
AK Parti Seyhan ve Ceyhan ilçe yönetimleri belli oldu; Aynı isim iki listede yer aldı
Dağlı: "İstişare kültürümüz, birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür"