Karataş İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin yapımı hızla ilerliyor

Karataş’ın istenilen seviyede bir turizm ilçesi olmasının önündeki en büyük engel ortadan kaldırılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Karataş ilçesine yaptığı arıtma tesisisin yüzde 40’ı tamamlandı. Karataş’ın istenilen seviyede bir turizm ilçesi olmasının önündeki en önemli engellerden olan arıtmasızlık, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın hassasiyetiyle son buluyor. İlçenin tarihi sorunu, Karataş İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin yapılmasının ardından ortadan kalkacak.

Arıtma tesisi 17 bin metreküplük hacmi ile önemli bir kapasiteye sahip olacak. Mevcut arıtma sistemlerine göre ileri teknoloji ile yapılan arıtma tesisi, membrane bioreactor sistemi ile çalışacak.

Şu ana kadar yüzde 40 inşaat ilerleme aşamasında olan tesis tamamlanıp devreye girdiğinde Karataş’ta koku olmayacak, deniz kirlenmeyecek. Böylece ilçenin istenilen seviyede bir turizm merkezi olması için gerekli en büyük adım atılmış olacak.

İlçe halkı ve Adanalılar, Karataş Biyolojik Su Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasını ve devreye girmesini heyecanla bekliyor

GÜNDEM Haberleri

Kurbanlık tartışması sokakta silahlı kavgaya dönüştü
Bakan Uraloğlu: “Mersin-Adana-Gaziantep YHT hattıyla seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya düşecek”
Adana’da bayram öncesi gıda denetimleri sıklaştırıldı
Adana Emniyeti’nden mangal ve izmarit uyarısı
Küçüksaat Adana'daki tüm belediyeleri uyarıyor; Çevre ve çöp krizi olabilir!