Karataş’ta kadın girişimciliği masaya yatırıldı

Karataş Kaymakamı Necati Aktan, Karataş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Meltem Balıkçı ile bir araya gelerek ilçede kadın girişimciliğine yönelik çalışmaları değerlendirdi.

Adana’nın Karataş ilçesinde kadın girişimciliğinin desteklenmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi. Karataş Kaymakamı Necati Aktan, Karataş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Meltem Balıkçı’yı makamında kabul etti.

Ziyarette Balıkçı, kooperatif bünyesinde yürütülen üretim faaliyetleri ve devam eden projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Görüşmede, yerel kalkınma, üretim odaklı istihdam modelleri ve kadınların ekonomik hayata katılımını artıracak adımlar ele alındı.

Kadın girişimciliğinin ilçe ekonomisine sağladığı katkıya vurgu yapan Balıkçı, kadınların üretim süreçlerinde daha aktif rol almasının önemine dikkat çekti. Kaymakam Aktan ise kadın kooperatiflerinin desteklenmesinin Karataş’ın sosyal ve ekonomik gelişimi için kritik bir adım olduğunu ifade etti.

Ziyarette, kamu kurumları ile kooperatifler arasında kurulacak iş birliklerinin, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayacağı belirtildi. Görüşmenin, Karataş’ta kadın girişimciliğini güçlendirmek adına atılan önemli bir adım olduğu kaydedildi.

GÜNDEM Haberleri

Adana'da yağmur hayatı felç etti: Dereler taştı, yollar göle döndü
İlaçta domuz katkı maddesi var, kullanıcının haberi yok. Adanalı vatandaş Bakanlığı göreve davet etti
Adana’da iki gün sürecek elektrik kesintisi: Hangi ilçeler etkilenecek?
İl Sağlık Müdürü Nacar Karaisalı’da sağlık hizmetlerini inceledi
Ceyhan’da patili dostlara yeni yuva hazır