Karataş’ta kadın istihdamına akademik ve kurumsal destek

Karataş Belediyesi, kadın emeğini ve istihdamını artırmaya yönelik yeni iş birlikleri için Enerjisa Enerji ve İstanbul Teknik Üniversitesi temsilcilerini ağırladı.

Karataş Belediyesi, kadınların üretim süreçlerinde daha etkin rol almasını hedefleyen önemli bir temas gerçekleştirdi. Enerjisa Enerji Toplumsal Yatırımlar ve İş Birlikleri Müdürü Gökçe Derebay ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Dr. Umut Kuruüzüm, Karataş Kadın Kooperatifi’ne yönelik destek ve iş birliği olanaklarını değerlendirmek üzere ilçeye ziyarette bulundu.

Ziyaret kapsamında, Ali Bedrettin Karataş ile yapılan görüşmelerde kadın istihdamını artıracak, üretimi çeşitlendirecek ve kooperatif yapısını güçlendirecek projeler masaya yatırıldı. Görüşmelerin verimli geçtiğini belirten Başkan Karataş, kadın emeğini merkeze alan çalışmaların ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Enerjisa Enerji ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile kurulması planlanan iş birliklerinin, kadın girişimciliğine yeni olanaklar sunacağını vurgulayan Karataş, bu sürecin kalıcı ve sürdürülebilir projelere dönüşmesini hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Karataş, katkı ve destekleri dolayısıyla Derebay ve Kuruüzüm’e teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca Karataş Kadın Kooperatifi’nin mevcut üretim kapasitesinin artırılması, yeni ürün alanlarının oluşturulması ve kadınların ekonomik hayatta daha güçlü bir konuma gelmesini sağlayacak adımlar üzerinde duruldu.

GÜNDEM Haberleri

Muaythai şampiyonu genç sporcu müdür Aydın ile buluştu
Adana’da iş fırsatı: Karmis Tekstil görüşmeleri başlıyor
34 hakim ve savcının görev yeri değişti: Adana’dan giden ya da gelen var mı?
Sosyal medya hesabından tehdit paylaşımları yapan öğretmen akıl hastanesine yatırıldı
Adana’yı terk eden şehit ailesinin iddialarını karşı taraf reddetti!