Karnaval Komitesi yağmurlar nedeniyle karnavalın uzatılmayacağını duyurdu.

Portakal Çiçeği Karnavalının yağmurdan etkilenmemesi için özellikle esnafların yapmış olduğu çağrıya karnaval komitesi olumlu cevap vermedi.

Adana’da bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için önemli bir duyuru yapıldı. Her yıl portakal ağaçlarının çiçek açtığı dönemde gerçekleştirilen karnavalın tarihinin, önceki yıllarda olduğu gibi 6 ay öncesinden belirlenerek ilan edildiği ve tüm hazırlıkların bu takvime göre yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, kente gelen yüz binlerce ziyaretçinin konaklama ve ulaşım planlarını aylar öncesinden yaptığına dikkat çekilirken, Türkiye’nin dört bir yanından düzenlenen karnaval turları ile şehir dışından gelen konser ve kültür-sanat etkinliklerinin de aynı takvime göre organize edildiği belirtildi.

Yetkililer tarafından yapılan duyuruda, Adana’nın bu yıl ilkbaharda mevsimsel şartlar ve iklim değişikliğinin etkisiyle uzun süren yağışlı bir dönemden geçtiği ifade edildi. Ancak tüm bu hava koşullarına rağmen karnavalın planlandığı şekilde devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nı 5 Nisan 2026 tarihine kadar ara vermeden, etkinliklerimizi ertelemeden gerçekleştireceğiz” denildi.

Önceki yıllarda da karnaval süresince yağış yaşandığı ancak Adana halkının enerjisi ve ziyaretçilerin coşkusunun etkinliklerin devam etmesini sağladığı hatırlatılarak, tüm vatandaşlar yağmurun bereketini karnavalın neşesiyle birleştirmeye davet edildi.

Yetkililer, herkesi bu büyük coşkuya ortak olmaya çağırarak, “Haydi Adana, karnaval heyecanında buluşalım” mesajını paylaştı.

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Çukurova’da halk oyunlarıyla kültürel miras yaşatılıyor
Haluk Levent 2 Nisan'da Yüreğir'de
Adana’da “Kütüphaneler iyileştirir” buluşması
Adana’da tiyatro festivali çocukları sanatla buluşturuyor
Uluslararası Tiyatro Festivali’nde, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibini buldu