Keyhıdır, tarım sektörünün sorunlarına dikkat çekti

Saadet Partisi Adana İl Başkanı M. Çelebi Keyhıdır, tarım sektörünün sorunlarına dikkat çekerek üreticilerin korunması, hal yasasının sektör temsilcileriyle hazırlanması ve bölge hallerine özel statü tanınması çağrısında bulundu.

Saadet Partisi Adana İl Başkanı M. Çelebi Keyhıdır, Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan ile bir araya gelerek tarım sektörünün ve hal esnafının gündemindeki sorunları değerlendirdi. Üretim maliyetlerinden pazarlama süreçlerine kadar birçok başlığın ele alındığı görüşmede Keyhıdır, üreticilerin ve sektör temsilcilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıların giderek ağırlaştığını söyledi.

“Tarım sektörü can çekişiyor”

Tarım sektöründeki sorunların görüşmenin başında gündeme geldiğini belirten Keyhıdır, üreticilerin ve hal esnafının yaşadığı sıkıntıların artık görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade etti.

Keyhıdır, “Daha nasılsınız, iyi misiniz faslına geçmeden dertler konuşulmaya başlandı. Çünkü tarım sektörümüzde sorunlar saymakla bitmiyor. Paradan para kazanma düzeni dışında hemen her sektör gibi tarımımız da can çekişiyor. Üreticimizin ve hal esnafımızın sesini artık duymak zorundayız” dedi.

“Hal yasası sahadakilerle hazırlanmalı”

Hal yasasına yönelik çalışmaların sektörün gerçek ihtiyaçları dikkate alınarak yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Keyhıdır, düzenleme hazırlanırken tarladaki üreticinin ve hal esnafının görüşlerinin alınmasını istedi.

Yetkililere çağrıda bulunan Keyhıdır, “Lütfen üreticilerimize sahip çıkın. Hal yasası çalışmalarında işi bilenlerden, sahadan, tarladan ve hal esnafından bilgi alın. Üreticinin ve sektör temsilcilerinin görüşleri alınmadan yapılacak düzenlemeler sorunları çözmekte yetersiz kalabilir” ifadelerini kullandı.

Bölge hallerine özel statü talebi

Adana, Mersin, Tarsus ve Antalya hallerinin üretim bölgeleri ile ürünlerin pazarlanması açısından önemli bir konumda bulunduğunu belirten Keyhıdır, bu merkezlerin ihtiyaçlarına uygun düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydetti.

Keyhıdır, “Adana, Mersin, Tarsus ve Antalya hallerine özel statü getirilmesini istiyoruz. Belediyelerimiz başta olmak üzere ilgili bütün kurumlar, hal esnafımızın beklediği hizmetleri yerine getirmelidir. Üretimin ve ticaretin sürdürülebilmesi için bu talepler görmezden gelinmemelidir” diye konuştu.

“Üretim olmadan güçlü ekonomi olmaz”

Türkiye’nin ekonomik geleceği açısından üretimin korunmasının önemine işaret eden Keyhıdır, tarım sektöründe yaşanan sorunlara yönelik önlemlerin gecikmeden alınması gerektiğini söyledi.

Üreticilerin, çiftçilerin ve hal esnafının desteklenmesi çağrısını yineleyen Keyhıdır, “Çalışmadan, üretmeden, yorulmadan rahat yaşamak isteyen toplumlar önce onurlarını, sonra özgürlüklerini, ardından bağımsızlıklarını ve geleceklerini kaybederler. Biz bu duruma düşmeden tedbir alınmasını istiyoruz. Üreticimizi, çiftçimizi ve hal esnafımızı korumak zorundayız” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM Haberleri

Kozan’da fırtına ev ve ahırın çatısını uçurdu
Adana’da 29 Ekim’de toplu taşıma ücretsiz olacak
Zeydan Karalar, Seyhan Ziraat Odası yönetimiyle buluştu
Kozan’da tekel bayisine silahlı saldırı
Adana’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk töreniyle başladı