Konya, Ankara ve Adana birbirine bağlanıyor!

Ankara, Konya ve Adana yollarını birbirine bağlayacak yeni çevre yolu, 6 kilometre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde olacak.

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen Yeni Çevre Yolu Projesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Yol tamamlandığında transit geçen araçlar Aksaray şehir merkezine girmeyeceği için şehir trafiği büyük ölçüde rahatlayacak.

Toplam 40 metre genişliğinde, 5 kilometre uzunluğunda ve 3 geliş – 3 gidiş olmak üzere 6 şeritli modern yol trafik güvenliğini de artıracak. Ayrıca Ulurmak ve Karasuderesi bölgesine yapılacak köprü, günlük 35 bin aracın geçtiği E-90 Karayolu'ndaki yoğunluğu azaltacak.

Sadece 5 kilometrede 3 büyük şehri birbirine bağlayan yol Aksaray'ın ulaşım yükünü uzun yıllar çekebilecek şekilde inşa ediliyor. Şehirlerarası yolculuk yapan yük araçlarını Aksaray şehir merkezinden uzak tutacak yeni çevre yolu ülke ekonomisine de katkı sağlayacak.

GÜNDEM Haberleri

İŞKAD’dan Vali Yavuz’a kadın girişimciliği ziyareti
Ceyhan’da zincir marketlere kapsamlı denetim
Ayhan Barut genç işsizliği Meclis gündemine taşıdı
Anavarza Antik Kenti tarih tutkunlarını ağırlıyor
30 yıl tekstilde çalıştı, çocukluk hayali için direksiyon başına geçti