Köylünün tepkisi: Elektrik direği için zeytin ağacını kırdılar

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Eğlence köyünde TEDAŞ ekiplerinin elektrik direği dikme çalışması sırasında köylüye ait zeytin ve selvi ağaçlarını kırması, tepkiye neden oldu.

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Eğlence köyünde TEDAŞ ekiplerinin elektrik direği dikme çalışması sırasında köylüye ait yarım asırlık zeytin ve selvi ağaçlarını kırması, tepkiye neden oldu. Edinilen bilgilere göre, çalışma sahasında yer alan ağacın taşınması ya da kesilmesi konusunda köylüyle herhangi bir anlaşma yapılmadan işlem gerçekleştirildi.

Zeytin ağacının sahibi, yaşanan duruma tepki göstererek, “Yıllardır emek verdiğimiz ağacı bir direk uğruna kırdılar. Kimseye haber bile verilmedi.” ifadelerini kullandı.

Doğaya ve tarımsal üretime verilen bu tür zararların önlenmesi gerektiğini vurgulayan köylüler, “Bir ağaç kolay yetişmiyor. Devlet hizmeti yapılırken halkın emeğine saygı duyulmalı.” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

TEDAŞ yetkililerinin konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

GÜNDEM Haberleri

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden anız yangını uyarısı
Oya Tekin: "Adaletiniz bu mu!"
Zeydan Karalar’a 6 yıl 3 ay hapis cezası
Kadir Aydar’a 5 yıl 10 ay hapis cezası
Oya Tekin’e 8 yıl 4 ay hapis cezası