Kozan Açık Cezaevi’nde, “Ölümsüzlük Mantarı” üretiliyor

Adana’nın Kozan ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda, alternatif tarım çalışmaları kapsamında Reishi mantarı yetiştirilmeye başlandı.

Kozan Halk Eğitim Merkezi ve Kozan Açık Cezaevi işbirliğiyle başlatılan projede, dünya genelinde “ölümsüzlük mantarı” olarak bilinen Reishi mantarı kütük kültüründe üretiliyor. Sağlık açısından birçok faydası bulunan ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğiyle öne çıkan mantarlar, cezaevi bahçesinde oluşturulan özel alanlarda yetiştiriliyor.

Projenin mantar yetiştiricisi Yasin Soylu, çalışmanın üretim çeşitliliğini artırmak ve hükümlülere tarımsal üretim konusunda yeni beceriler kazandırmak amacıyla yapıldığını belirtti. Soylu ayrıca, Reishi mantarının yüksek ekonomik değeriyle bölge tarımı için örnek teşkil edeceğini ifade etti.

GÜNDEM Haberleri

GSB Adana Gençlik Merkezi’nde çocuklara kişisel gelişim desteği
Yumurtalık’ta marketlere sıkı denetim: Etiket, fiyat ve son kullanma tarihleri kontrol edildi
Vergi ve SGK borcu bulunan esnafa kredi imkânı: Adana Kasaplar Odası duyurdu
Yüreğir’de gelinlikçi mağazası kundaklandı: Boşanma aşamasındaki eşi gözaltına alındı
Vali Mustafa Yavuz kaymakamlarla buluştu: İlçelerin öncelikleri değerlendirildi