Kozan’da 25 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Adana’nın Kozan ilçesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle ilkokul, ortaokul ve liselerde 23 bin 601 öğrenci karne aldı. Ana sınıflarıyla birlikte karne sevinci yaşayan öğrenci sayısı 25 bin 18’e ulaştı.

Adana'nın Kozan ilçesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte binlerce öğrenci karne heyecanı yaşadı. İlçe genelinde düzenlenen karne törenleriyle öğrenciler yaz tatiline çıktı.

İlçede bu yıl 52 ilkokul, 33 ortaokul, 19 lise ve 8 ana sınıfında eğitim öğretim faaliyetleri sürdürüldü. Ana sınıflarında eğitim gören bin 417 öğrenci de karnelerini alarak yaz tatiline başladı. İlçe genelinde 8 bin 806 ilkokul, 7 bin 772 ortaokul ve 7 bin 23 lise öğrencisi olmak üzere toplam 23 bin 601 öğrenci karne aldı. Ana sınıflarında eğitim gören bin 417 öğrenci ile birlikte karne alan öğrenci sayısı 25 bin 18'e ulaştı.

İlçedeki okullarda görev yapan 2 bin 69 öğretmen, eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimi için özveriyle görev yaptı. Karne törenlerinde öğrenciler yaz tatiline başlamanın mutluluğunu yaşarken, öğretmenler ve veliler de bu heyecana ortak oldu. Yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatilinin ardından öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılında yeniden ders başı yapacak.

GÜNDEM Haberleri

Adana Valisi Mustafa Yavuz’dan öğrencilere karne ziyareti
Adana’da park halindeki otomobil alev alev yandı
“Atariciler” ve “Kurşunlar”a operasyon: 79 kişi gözaltına alındı
Yüreğir Belediyesi’nden hizmet filosuna yeni takviye
Feke’de öğrencilere serinleten karne hediyesi