Kozan’da denetimli serbestlik sisteminin 20. yılına özel açık oturum

Adana’nın Kozan ilçesinde, Türk Denetimli Serbestlik Sistemi’nin 20. yılı dolayısıyla düzenlenen açık oturumda sistemin topluma kazandırıcı yönleri ve uygulamadaki etkileri ele alındı.

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı, Kozan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen program, Kozan Adliyesi’nde yapıldı. Açık oturumda denetimli serbestlik sisteminin topluma kazandırıcı yönleri ve uygulamadaki etkileri ele alındı.

Programda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Tayfun Akbaş, denetimli serbestlik sisteminin yalnızca bir denetim mekanizması değil, aynı zamanda toplumsal iyileşmeyi hedefleyen önemli bir yapı olduğunu vurguladı. Kozan’da toplumsal dayanışmanın güçlü olduğunu belirten Akbaş, “Geçen yıl 11 okulumuzu, müdürlüğümüzde görevli personel ve hükümlülerle hiçbir ücret almadan boyadık. Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz, Türkiye genelindeki 149 müdürlük arasında başarı sıralamasında 41’inci sırada yer aldı” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen panel oturumlarında “Bağımlılık, Tedavi ve Denetimli Serbestlik”, “Denetimli Serbestlikte Kurumlar Arası İş Birliği” ile “Cezasızlık Algısı, Çözüm Önerileri ve Denetimli Serbestlik” başlıkları ele alındı.

Programa Kozan Hakkaniyet Komisyonu Başkanı Göksel Sert, akademisyenler, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, avukatlar ve davetliler katıldı.

GÜNDEM Haberleri

Kozan’da orman işçisinin acı sonu: Tomrukların altında kalarak hayatını kaybetti
Adana’da Asri Mezarlık alt geçidinde çalışmalar sürüyor: D-400 trafiğinin rahatlaması hedefleniyor
Adana Lezzet Festivali’nde 10. yıl buluşması: Gastronomi dünyası Adana’da buluşacak
Bir kentin sessiz çığlığı: Vedat Kahyalar Küçüksaat’e konuştu
Yüreğir’de restoranlara sıkı denetim: Ruhsat ve hijyen şartları incelendi