Mersin–Adana hattında büyük değişiklik: O yön tamamen kapanıyor

TCDD tarafından yürütülen MAOG Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı çalışmaları kapsamında, D-400 Karayolu’nun Mersin’den Adana istikameti 4 Mart–30 Nisan 2026 tarihleri arasında araç trafiğine kapatılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından sürdürülen demiryolu inşaatı kapsamında altgeçit fore kazık imalat çalışmaları yapılacak. Bu nedenle D-400 Karayolu’nun Mersin’den Adana yönünde geçici trafik düzenlemesine gidildi.

Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, söz konusu güzergâh 4 Mart 2026 ile 30 Nisan 2026 tarihleri arasında araç trafiğine kapalı olacak. Çalışmaların planlanan süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

Alternatif güzergâh belirlendi

Sürücülerin mağduriyet yaşamaması ve trafik akışının sağlanması amacıyla alternatif güzergâh oluşturuldu. Buna göre araçlar; 46187 Sokak, 46153 Sokak ve Şehit Pilot Fehmi Alemdar Bulvarı üzerinden yeniden D-400 Karayolu’na bağlanabilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için sürücülerin belirlenen alternatif güzergâhı kullanmaları ve trafik işaret ile yönlendirmelerine dikkat etmeleri istendi.

GÜNDEM Haberleri

Müslüm Gürses ölümünün 13. yılında Adana'da çalıştığı kahvehanede anıldı
Ayhan Barut: "Mazottaki 7 liralık artış, yıllık maliyeti 21 milyar lira büyütecek"
Kozan'da 10 araç ve 4 motosiklet trafikten men edildi
Dikenli limon üreticinin yüzünü güldürdü
ADASO’da sanayicilere yönelik çalışmalar masaya yatırıldı