Milli Emlak’a operasyon: Şube müdürü ile 11 kişi gözaltına alındı

İmha etmeyip satmışlar!

İstanbul polisi, Milli Emlak Müdürlüğü'ne kaçakçılıktan el koyulan malların piyasa sürüldüğü gerekçesiyle operasyon düzenledi. Aralarında bir şube müdürü olduğu 12 kişi gözaltına alındığı operasyonda, yakalananların suç dosyasının ise bir hayli kabarık olduğu görüldü.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıktan el koyulan malların bir suç çetesi tarafından piyasaya sürüldüğünü tespit etti. Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan polis, sabahın erken saatlerde Milli Emlak İl Müdürlüğü'ne operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda, bir Milli Emlak çalışanı ve 11 taşeron firma görevlisi olmak üzere 12 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin 'ihaleye fesat karıştırma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik', 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' ile 'örgüte üye olmak' suçlamalarıyla yakalandıkları belirtildi.

Şüphelilerin güvenlik birimlerince ele geçirilen ve imha edilmesi için Milli Emlak’a teslim ettiği akaryakıt, cep telefonu, saat gibi kaçak ürünleri bazı firmalara sattıkları öne sürüldü.

Operasyon kapsamında Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nca Yediemin hizmeti veren üç depoya düzenlenen baskınlarda 2 tabanca ve 24 mermi ele geçirilirken, operasyonun ise hala devam ettiği bildirildi.(Ajanslar)

Milli Emlak Müdürlüğü nedir?

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan bir genel müdürlüktür.

Asli görevi hazineye ait taşınmazların yönetimini sağlamaktır.

YAŞAM Haberleri

Son Dakika: Adana’da yaşlı kadının ölümüne neden olan şoför tutuklandı
Kozanda 33 araç ve 11 motosiklet trafikten men edildi
Otobüsün açık kapısından düşen yaşlı kadının ölümüne neden olan şoförün ifadesi şok etti
Otobüsün açık kapısından düştükten sonra hayatını kaybeden yaşlı kadın toprağa verildi
Büyükşehir; 450 personel, 100 araç ile haşereyle mücadele ediyor