Değişik zaman dilimlerinde, değişik isimlerle kurmuş olduğu haber portallarında ve sosyal medya hesaplarında yapmış olduğu haberlerle itibar suikastı, hakaret, iftira, şantaj gibi basın ilkeleri ile uyuşmayan yayın politikasıyla onlarca hakaret davasının sanığı olan Ercan Yılmaz isimli şahıs tutuklandı.
Uzun süredir hakkında yakalama kararı bulunmasına karşın güvenlik kuvvetlerinden kaçmayı başaran Ercan Yılmaz, Ziya Paşa Bulvarı’nda polis ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak cezaevine gönderildi.
Ercan Yılmaz’ın kesinleşmiş hapis cezalarının yanı sıra başta; hakaret, iftira, suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte üye olmak üzere bir çok suçtan yargılamasının devam ettiği öğrenildi.
Ayrıca Ercan Yılmaz’ın birlikte hareket ettiği kişilerin isteği doğrultusunda, hedef olan kişilere iftira atarak menfaat sağlama suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamasının devam ettiği de gelen bilgiler arasında.
Uzun yıllardır hakaret ettiği, iftira attığı ve şantaj yaptığı insanların suç duyuruları karşısında yargılanıp ceza alan ama bir şekilde şikayetçi olan insanların kıramadığı kişileri devreye koyarak kendisini affettiren Ercan Yılmaz’ın bu defa bu yöntemde başarılı olamaması nedeniyle cezaevine gönderildiği anlaşıldı.