Müzeyyen Şevkin: "Halkın iradesine ve emeğine sahip çıkmaya devam edeceğiz"

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmede adalet, ekonomi, sosyal devlet ve yerel kalkınma başlıklarında açıklamalarda bulundu.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmede adalet, ekonomi, sosyal devlet ve yerel kalkınma başlıklarında açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Zeydan Karalar vurgusu

Dr. Şevkin, Zeydan Karalar’ın serbest bırakılmasının hukukun gecikmiş de olsa doğru yönde atılmış bir adımı olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla Adana’da gerçekleştirilen mitingin yalnızca bir dayanışma buluşması değil, aynı zamanda adalet ve demokrasi talebinin güçlü bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

Karalar’ın görevine iade edilmesi gerektiğini savunan Şevkin, seçilmiş iradeye sahip çıkmanın demokrasi açısından önem taşıdığını vurgulayarak, “Ortada suça konu bir durum yokken aylarca süren haksız tutukluluk kabul edilemez. Türkiye laik ve demokratik bir hukuk devletidir; masumiyet karinesi korunmalıdır. Başkanımızın görevine dönmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gelir adaletsizliği sosyal barışı tehdit ediyor”

Ekonomik tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şevkin, yüksek enflasyon ve plansız ekonomi politikaları nedeniyle emekli maaşları ile asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını söyledi. Emekçilerin sistemli biçimde yoksullaştırıldığını öne süren Şevkin, gelir dağılımındaki dengesizliğin sosyal barışı tehdit ettiğini ifade etti.

İşsizlik, yoksulluk ve borç yükünün toplum üzerinde ağır bir baskı oluşturduğunu belirten Şevkin, emekli, işçi ve depremzedelerin yalnız bırakılmaması gerektiğini kaydetti. TOKİ aracılığıyla yapılan deprem konutlarının vatandaşlar için ağır borç yüküne dönüştüğünü dile getiren Şevkin, afet sonrası konutun bir hak olduğunu ve ticari bir ilişkiye dönüştürülmemesi gerektiğini savundu.

“Adana üretim ve istihdam merkezi olabilir”

Adana’nın tarımı, sanayisi ve üretim gücüyle yeniden ayağa kalkabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Şevkin, doğru planlama ve adil kaynak kullanımıyla kentin yeniden üretim ve istihdam merkezi haline gelebileceğini ifade etti. Merkezi yönetimin kente yeterli desteği vermediğini savunan Şevkin, Adanalılarla birlikte kentin geleceğini güçlendireceklerini söyledi.

SİYASET Haberleri

Yüreğir Belediyesi’nden şehit yakınları ve gazilere vefa iftarı
Ayhan Barut, taşınmaz satışlarındaki ek vergi uygulamasını Meclis’e taşıdı
Bakan Yardımcısı Hasan Suver'den Vali Yavuz'a ziyaret
Şevkin: Ramazan’da milyonlarca hane et yiyemiyor
Ramazan’ın ilk iftarında Tamer Dağlı, şehit aileleri ve gazilerle buluştu