Ekipler, özellikle yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte artan tehlikeye dikkat çekerek, vatandaşları araçlardan yapılan anonslarla uyardı.
Ekipler mahalle mahalle gezerek önce araçtan anons yaparak orman yangınının çıkartılmaması için vatandaşları uyardı. Daha sonra mahalle sakinleriyle bir araya gelen ekipler, yangınların insan kaynaklı çıkmaması için vurgu yaptı. Anız yakma, izmarit atma, mangal ve piknik ateşi gibi konulara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ekipler, en küçük bir kıvılcımın bile büyük felaketlere yol açabileceğini hatırlattı.
Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan şüpheli durumlar karşısında hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulunmalarını istedi. Ayrıca, ormanlık alanlarda ve yakın çevresinde ateş yakmaktan kaçınılması, tarımsal faaliyetler sırasında da gerekli önlemlerin alınması gerektiği belirtildi.
GÜNDEM Haberleri
Pozantı’da yaşlıları dolandıran şüphelilere operasyon: 1 kişi tutuklandı
Adana Otogar Alt Geçidi ve kavşağı tamamlandı
Adanalı sanatçı Atilla Taş kızının ölümünün ardından ilk kez konuştu
Valilik uyardı: Adana’da kuvvetli sağanak bekleniyor
Kozan’da fırtına ve dolu hurma bahçelerine zarar verdi