Adana Ortadoğu Hastanesi'ne soruyoruz: Bu iddialar doğru mu?

Acilden giriş yapan hastaların, tedavisiyle ilgisi olmayan tıbbi materyallerin hastalara fatura edilmesi iddialarına, hastane yönetiminin yanıt vermesi bekleniyor

13 Mayıs 2022 tarihinde Ortadoğu Hastanesi hakkında dudak uçuklatan iddialar başlıklı haberimiz sonrasında Ortadoğu Hastanesi ile ilgili yeni iddialar ihbar hattımıza ulaştı.

4 BİN 500 + KDV TUTARINDAKİ TAHSİLAT YAPILDI, MALZEME KULLANILMADI

Kucuksaat.com ihbar hattına gelen iddiaya göre, 27 Mart 2016 tarihinde Adana OSB'de A.T isimli tekstil firmasında çalışan bir işçinin elini makineye kaptırması sonrasında, Özel Adana Ortadoğu Hastanesi acilinden giriş yaptığı, iş kazası sonrasında acilden giriş yapan F.K isimli işçiye "Vascular Coupler kullanıldı" denilerek 4 bin 500 TL + KDV fatura çıkarıldığı, ve hastadan bu tutarın tahsilatının yapıldığı ancak ilgili tıbbi materyalin kullanılmadığı iddia ediliyor.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi'nde iş kazası tedavisi gören F.K isimli hastanın hastanenin istediği ödemeyi yapmasına rağmen SGK kayıtlarında bu faturanın bulunmadığı, ilgili şirketin ise muhasebe kayıtlarında bu ödemeye ilişkin faturanın bulunduğu, F.K isimli hastaya kullanıldığı iddia edilen malzemenin bilirkişilerce incelediğinde bu malzemenin F.K isimli hastanın tedavisinde kullanılmasının mümkün olmayacağı iddia ediliyor.

CİZRE SOSYAL DAYANIŞMA VAKFI'NDAN 16 BİN LİRA TAHSİL EDİLDİ Mİ?

1 Mayıs 2017 tarihinde yanık sonucu el yaralanması nedeniyle Şırnak'ın Cizre ilçesi Sosyal Dayanışma Vakfı tarafından gönderilen A.A isimli hastaya dışardan medikal malzeme alındığı gerekçesiyle 16 bin TL fatura edildiği, bu faturanın Cizre Sosyal Dayanışma Vakfı'na ödettirildiği ancak böyle bir malzemenin hastanın tedavisinde kullanılmadığı iddia ediliyor.

SGK dosya kayıtlarında bulunmayan malzemelerin Cizre Kaymakamlığı'na bağlı Cizre Sosyal Dayanışma Vakfı'ndan hangi yolla tahsil edildiği ise ayrı bir muamma olarak ortada duruyor.

HASTANE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Kucuksaat.com WhatsApp hattına gelen ihbarlardaki iddiaların doğruluk derecesinin ortaya çıkması, Özel Adana Ortadoğu Hastanesi'nin yapacağı açıklamaya bağlı görünüyor.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi yönetiminin yapacağı açıklamayı kucuksaat.com'dan yayınlayacağımızı taahhüt ediyoruz.

GÜNDEM Haberleri

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gelişme var: Poşet kalktı, arızalı uyarısı geldi
Hakan Fidan: "Halil Nacar'ın yanındayız"
ASAL: Adana’da Seçim Kafa Kafaya!