Otobüs Şoförü İbrahim Cincik'ten Örnek Davranış

Adana’da 8 bin 700 lirasını otobüste unutan berber kalfası, duyarlı şoför sayesinde parasına kavuştu. Otobüs şoförü İbrahim Cincik’in örnek davranışı, “vicdan hâlâ var” dedirtti.

Adana'da yaşanan bir olay, insanlığın hâlâ vicdanlı ve temiz yürekli insanlar sayesinde ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi.

Berber kalfası olarak çalışan Şerif İzol, akşam iş çıkışı evine gitmek üzere Turgut Özal Bulvarında 8/A hattında, 59 Nolu kooperatif bünyesinde çalışan halk otobüsüne bindi. Haftalığını yeni almış olan genç kalfa, otobüsten indikten kısa süre sonra montunu unuttuğunu fark etti. Ancak montunun cebinde 8.700 lira haftalık kazancı olduğunu hatırlayınca büyük bir telaşa kapıldı.

Neyse ki endişesi uzun sürmedi. Dürüstlüğü ve karakteriyle örnek bir insan olan otobüs şoförü İbrahim Cincik, otobüsü kontrol ederken koltukta bulduğu montu fark etti. Montun cebinde yüklü miktarda para olduğunu görünce hiç tereddüt etmeden montu ve içindekileri 59 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimine teslim etti.

Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Ali Petekkaya, yapılan titiz incelemenin ardından montu ve içindeki parayı Şerif İzol'ün babası Celal İzol'a teslim etti.

Montu ve parayı teslim alan baba Celal İzol, "Oğlumun haftalık emeği cebindeydi. Unuttuğunu fark edince dünyamız başımıza yıkıldı. Ama Allah razı olsun, İbrahim bey gibi dürüst insanlar varmış. Paraya değil, vicdanına sahip çıkmış. İbrahim Cincik gibi dürüst insanların varlığı, toplumun en büyük güvencesidir. Böyle insanlara her zaman dua ederiz" dedi.

Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Ali Petekkaya ise, "Şoförümüz İbrahim Cincik montu bulur bulmaz hiç tereddüt etmeden yönetimimize teslim etti. Bizim için bu, hem gurur hem de örnek bir davranıştır. Dürüstlüğüyle hem mesleğine hem de kooperatifimize değer kattı. Kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM Haberleri

Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı’dan sel mağduru Yüreğirlilere su faturası desteği!
Togg’dan yeni renk hamlesi: Togg Seyhan duyuruldu!
Adana Büyükşehir Belediyesi sporcusu Melis Emekli’den Türkiye derecesi
Adana için yeniden kuvvetli yağış uyarısı: Sel ve su baskını riski
Adana tarımında eğitim–üretim–istihdam entegrasyonu güçleniyor