Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in tutukluluğunun sürmesine tepki amacıyla Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen özgürlük mitingine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, DEM Parti Adana İl Eş Başkanları Helin Kaya ve Yakup Ataş, Seyhan Belediye Başkan Vekili Hasibe Akkan, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, CHP Seyhan İlçe Başkanı Berfu Salıcı Yakıt, CHP Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy, CHP kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Özsoy: "Özel Bir Uygulama İstemiyoruz"
Mitingde ilk konuşmayı CHP Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy yaptı. Hukukun evrensel ilkelerinin uygulanmasını istediklerini belirten Özsoy, şu ifadeleri kullandı:
"Birçok kez bir araya geldik, taleplerimizi dile getirdik. Bugün de hukukçu yol arkadaşlarımızla birlikte hukuk talebimizi yinelemek üzere buradayız. Biz ayrıcalık istemiyoruz, özel bir uygulama istemiyoruz. Seçilmiş belediye başkanımızın tutuksuz yargılanmasını istiyoruz. Hukuk istiyoruz, adalet istiyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz."
Tanburoğlu: "Her saldırıda direncimizi bir adım daha ileri taşıyoruz"
CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ise Adana'nın son dönemde hukuksuzlukların merkezi hâline getirildiğini savunarak, verilen mücadelenin Türkiye'ye ilham olduğunu söyledi.
Tanburoğlu konuşmasında,
"Biz burada toplandıkça, Türkiye'yi ancak CHP'nin kurtaracağına inanan insanlara ilham kaynağı oluyoruz. Her saldırıda direncimizi bir adım daha ileri taşıyoruz. Zeydan Karalar'ın göreve iade edilmemesi konusundaki protestolarımızı da sürdüreceğiz. Azim ve kararlılıkla bu yolun sonu iktidar olacak." dedi.
Ertürk: "Yaşadıklarımızın Sebebini Biliyoruz"
CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk de konuşmasında yaşanan sürecin siyasi olduğunu ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu:
"Biz bu başımıza gelenleri neden yaşadığımızı biliyoruz. Bunun sebebi sizden korkmalarıdır. Seyhan Belediye Başkanımız Oya Tekin'in en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyorum. Zeydan Karalar ve Kadir Aydar başkanlarımızın da bu hukuk garabetinin sona ermesiyle görevlerine döneceklerine inanıyorum."
Gül Çiftci: "Oya Tekin Derhal Özgürlüğüne Kavuşmalıdır"
Mitingin son konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci ise Oya Tekin'in tutukluluğunu "halk iradesine müdahale" olarak değerlendirdi.
Çiftci konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Seyhan Belediye Başkanımız Oya Tekin'e ve tüm yol arkadaşlarımıza özgürlük çağrısıyla buluştuk. Oya Tekin tam 339 gündür özgürlüğünden, Seyhan halkı ise seçilmiş belediye başkanından mahrum bırakılıyor. Oya Tekin; halkçı belediyeciliğin, kadınların siyasetteki kararlı varlığının ve CHP'nin yerel yönetimlerde büyüttüğü şeffaf belediyecilik anlayışının temsilcisidir.
Bugün Adana'da yaşananlarla İstanbul'da yaşananlar birbirinden farklı değildir. Seyhan'ın ilk kadın belediye başkanı, halkın oylarıyla kazandığı görevinin başında olması gerekirken Silivri Cezaevi'nde tutuluyor. 339 gündür Seyhan susmuyor, Adana susmuyor, CHP susmuyor. Biz Oya Tekin'in masumiyetine ilk gün olduğu gibi bugün de inanıyoruz. Talebimiz çok açıktır; Oya Tekin derhal özgürlüğüne kavuşmalıdır."