Oya Tekin: “Suçum, Aktaş’ın benimle konuştuğunu iddia etmesi”

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, devam eden yargı sürecinde kendisine yöneltilen suçlamalara sert ifadelerle yanıt verdi. Tekin, isnat edilen rüşvet suçlamasının somut hiçbir delile dayanmadığını vurguladı.

Savunmasında, eşi üzerinden iddialar kurulduğuna dikkat çeken Tekin, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Seyhan Belediye Başkanıyım. Eşim Adana’da serbest çalışan bir avukattır. Eşim Ankara’ya gidip Aziz İhsan Aktaş’la görüşüyor. Aktaş’ın belediyeden alacağı var ancak bu alacağını tahsil edemiyor. ‘Bunu alamıyoruz’ diyor. Sonrasında para istiyor ve iddiaya göre bir milyon doları eşime veriyor.”

Tekin, iddiaların tamamen Aktaş’ın beyanlarına dayandığını belirterek, kendisiyle ilgili hiçbir somut görüşme ya da konuşma kaydının bulunmadığını ifade etti:

“Ne benimle yapılmış bir görüşme var, ne benimle ilgili bir konuşma, ne de beyanlarda adım geçiyor. Buna rağmen parantez içinde iddianameye dahil ediliyorum.”

Suçlamaların özünü sorgulayan Tekin, savunmasını şu sözlerle tamamladı:

“Peki suç ne? Aziz İhsan Aktaş benimle görüştüğünü iddia ediyor. Suçum bu. Pardon, isnat edilen suç bu: rüşvet almak.”

GÜNDEM Haberleri

Adana Valiliği’nden kuvvetli sağanak uyarısı
Seyhan’da mahalle paydaşları eğitim ve güvenlik için buluştu
Adana Otogarı’nda bilet iadesi tartışması: 1 kişi tutuklandı
Mehmet Şahbaz mazbatasını aldı, ATO’da yeni dönem başladı
Sevil Aydar Yıldız, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı seçildi