Özgür Özel'den Çerçioğlu'na ''Zeydan Başkan gibi namusunla girer çıkarsın''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün yaptığı açıklamada yarın saat 12.00’de İBB soruşturmalarıyla ilgili çok önemli belgeler paylaşacağını duyurmuştu.

Özel bugün kameraların karşısında geçti ve Türkiye’de yargıdaki kararların para karşılığında alındığını, dava borsaları oluştuğunu söyledi.

Özel ayrıca İBB soruşturması kapsamında tutuklanan iş insanı Murat Kapki’ye daha önce AKP MKYK’da göre alan Mücahit Birinci isimli avukatın gittiğini ve “Bu ifadeyi imza, 2 milyon dolar ver seni hapisten çıkaracağız” dediğini söyledi.

Özgür Özel'in açıklaması sonrasında savcılık iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bu arada AKP'ye katılacağı kesinleşen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konusuna da değinen Özel, "AKP'li belediye döneminde kalan müteahhitle çalışmış. Topuklu Efe de çalışmış. Zeydan Başkan gibi namusunla girersin namusunla çıkarsın dedim. Zeydan Karalar da aynı şekilde. Zeydan Başkan bugün benzer tek bir dosya yüzünden tutuklu." ifadesini kullandı. 

SİYASET Haberleri

Ceyhan Belediye Başkan Vekili Av. Sevil Aydar Yıldız'dan 6 Şubat anma mesajı
Özkut Özdemir'den hükümete enflasyon tepkisi
CHP’li Barut’tan 6 Şubat çağrısı: Deprem gerçeği ortada, iktidar hâlâ hareketsiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut Kozan’da partililerle buluştu
CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu: "6 Şubat bir doğa olayı değil, ihmal zinciridir"