Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Yüreğir Belediyesi Başkan Vekili seçiminin ardından partili meclis üyelerine hitap ederek birlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Sürecin parti açısından önemli bir sınav olduğunu belirten Özel, meclis üyelerine teşekkür etti.
“Değerli meclis üyelerimiz, öncelikle partimizi onurlandırdınız, gururlandırdınız. Çünkü bir takım olumsuz şeyler bekleyenler vardı. Böyle zor günde herkes partiye sahip çıktığı için teşekkür ederiz” diyen Özel, sürecin uyum içinde tamamlanmasının önemine dikkat çekti.
Seçimin görüş birliği içerisinde sonuçlanmasının parti açısından olumlu olduğunu ifade eden Özel, birlik görüntüsünün korunmasının önemine vurgu yaptı.
Özel ayrıca, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın görevlerine dönmesini beklediklerini belirterek, “Temel beklentimiz en kısa sürede Ali Demirçalı’nın görevine geri dönmesidir. Gerek yargı yoluyla gerek diğer yollarla. Zeydan başkanımızın da bir an önce göreve geri dönmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.