Özgür Özel’in parti meclisi listesinde Adana’dan sadece Burhanettin Bulut yer aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e yakın bir isim olan Adana Milletvekili Burhanettin Bulut beklendiği gibi parti meclisi listesinde yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 39. Olağan Kurultayı, 80 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimiyle sona erdi.

Son iki yılda dördüncü kez CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'in PM için hazırladığı anahtar liste de delegeden onay aldı.

Özel'in YDK ve Bilim Kültür Sanat Platformu (BKSP) listeleri de firesiz seçildi.

PM seçiminde en çok oy alan isimler CHP'nin 27. Dönem Milletvekili Polat Şaroğlu, vergi uzmanı Ozan Bingöl ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek ile CHP MYK üyeleri Gamze Taşçıer ve Deniz Yavuzyılmaz oldu.

Gamze Taşçıer aynı zamanda en çok oy alan kadın üye oldu.

Bu isimleri aldıkları oy sayıları şöyle:

  • Polat Şaroğlu 1022
  • Ozan Bingöl 1007
  • Ali Gökçek 1006
  • Gamze Taşcıer 1002
  • Deniz Yavuzyılmaz 1002

80 kişiye çıkarılan PM'de 48 kişi yerini korurken 32 yeni isim parti yönetimine girdi.

BKSP üyelerinin sayısı da sekizden 10'a yükseltilmişti.

PM'nin 80 üyesinin 10'u BKSP üyeleri.

BKSP seçiminde en çok oy alan aday 1011 oyla Şule Özsoy Boyunsuz, YDK seçiminde en çok oy alan aday ise 972 oyla Aliye Timisi Ersever oldu.

Özel, 'Bu muhalefetteki son kurultayımız' demişti

Özgür Özel, CHP'nin "Şimdi İktidar Zamanı" sloganıyla yapılan 39'uncu Olağan Kurultayı'nda geçerli 1333 oyun tümünü alarak yeniden genel başkan seçilmişti.

Özel, mevcut MYK üyelerinin tamamını listesine aldı.

CHP PM'de koalisyon hükümetleri döneminde ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Kemal Derviş'in danışmanı Oya Ünlü Kızıl, Gelecek Parti kökenli ekonomist Kerim Rota ve siyaset bilimci Barış Övgün de yer aldı.

Listede dikkat çeken diğer bazı isimler ise ekonomist Güldem Atabay, Ozan Bingöl ve eski TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ile partinin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi İcra Kurulu Üyesi Serkan Özcan oldu.

Eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun son Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) da yer alan İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, eski Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Murat Aslan, diş hekimi Nihat Dağ, Büyükelçi Ömer Kaya Türkmen, siyaset bilimci Prof. Dr. Barış Övgün ve eski Ankara Büyükşehir Belediyesi basın danışmanı Volkan Gültekin de PM'ye girdi.

Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde parti yönetiminde yer alan eski İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, DEVA Partisi kökenli İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Demokrat Parti kökenli Salih Uzun, sanatçı ve eski CHP Milletvekili Arif Sağ'ın oğlu Tolga Sağ da PM'de görev yapacak.

Mevcut PM'den Ali Haydar Fırat, Semra Dinçer, Özgür Ceylan, Emine Uçak Erdoğan, Yalçın Görgöz, Baran Bozoğlu, Şengül Yeşildal ve Niyazi Şen yeni dönemde PM için başvurmamıştı.

"Her şey çok güzel olacak" sloganıyla gündeme gelen Berkay Gezgin de PM üyeliği için adaylık başvurusunda bulunmamıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yeniden göreve seçilmesi sonrası teşekkür konuşmasında "Bu muhalefetteki son kurultayımız, 40. Kurultayımızı iktidarda yapacağız" demişti.

CHP'nin Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu ile Bilim Kültür Sanat Platformu üyelerinin tam listesi şöyle:

Parti Meclisi

Polat Şaroğlu, Ozan Bingöl, Ali Gökçek, Gamze Taşcıer, Deniz Yavuzyılmaz, Yankı Bağcıoğlu, Namık Tan, Baran Seyhan, Mahir Yüksel, Canan Taşer, Deniz Yücel, Mehmet Necati Yağcı, Erhan Adem, Saniye Barut, Cavit Arı, Yalçın Karatepe, Süreyya Öneş Derici, Ozan Işık, Evrim Rızvanoğlu, Cansel Çiftçi, Ozan Varal, Zeynel Emre, Berk Kılıç, Gökçe Gökçen, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Emre Yılmaz, Murat Bakan, Ednan Arslan, Mahmut Tanal, Ali Abbas Ertürk, Kübra Gökdemir, Selin Sayek Böke, Bihlun Tamaylıgil, Zeliha Aksaz Şahbaz, Tuğçe Hilal Özkan, Hikmet Erbilgin, Pınar Uzun Okakın, Özgür Karabat, Ensar Aytekin, Turgay Özcan, Nazan Güneysu, Barış Övgün, Asiye Ergül, Nihat Dağ, Bedirhan Berk Doğru, Uygar Parçal, İsmail Atakan Ünver, Elif Leyla Gümüş, Ulaş Karasu, Gülşah Deniz Atalar, Mehmet Salih Uzun, Burhanettin Bulut, Bahattin Bahadır Erdem, Melisa Uğraş, Ecevit Keleş, Baki Aydöner, İlhan Cihaner, Sinem Kırçiçek, Suat Özçağdaş, Gökan Zeybek, Uğurcan İrak, Önder Kurnaz, Engin Özkoç, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Sercan Çığgın, Burcu Mazıcıoğlu, Sevgi Kılıç, Volkan Memduh Gültekin, Aylin Nazlıaka.

Yüksek Disiplin Kurulu

Aliye Timisi Ersever, Ayça Akpek Şenay, Yasemin Reçber, Erbil Aydınlık, Deniz Çakır, Hümeyra Akkuş Sandıkcı, Aliye Coşar, Süleyman Bülbül, Turan Taşkın Özer, Aysemin Gülmez, Mesut Kırşanlı, Erdoğan Kılıç, Remzi Kazmaz, Oğuzhan Cenan, Ali Narin.

Bilim Kültür Sanat Platformu

Şule Özsoy Boyunsuz, Oya Ünlü Kızıl, Emine Uçak Erdoğan, Kerim Rota, Güldem Atabay, Murat Arslan, Ömer Kaya Türkmen, Serkan Özcan, Tolga Sağ, Emre Kartaloğlu.

SİYASET Haberleri

Yüreğir Belediyesi; ''Gördük ki bazı haberler, gerçeklerden ziyade fantastik kurgu türüne daha yakın durmaktadır''
Ali Demirçalı yapay zekanın gündeminde. Yapay zeka özür diledi
Nacar: Şehitlerimizin emanetlerinin yanındayız
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ''Şehit öğretmenlerimizi unutmadık unutmayacağız"
Zeydan Karalar; Ben kimseye bağlı değilim. Adanalı olarak direkt Yüce Allah’a bağlıyım.