Pozantı’da yaşlıları dolandırdıkları iddia edilen 2 şüpheli yakalandı

Adana’nın Pozantı ilçesinde kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak yaşlı vatandaşları dolandırdıkları öne sürülen 2 şüpheli, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Pozantı ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşlı vatandaşların dolandırıldığı ihbarları üzerine Pozantı İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri çalışma başlattı. Olayların aydınlatılması amacıyla ekipler tarafından yaklaşık 180 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü incelendi ve teknik takip gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalar sonucunda, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak yaşlı vatandaşları dolandırdıkları öne sürülen 2 şüphelinin kimlikleri belirlendi. Şüpheliler, düzenlenen operasyonlarla Gaziantep ve Şanlıurfa’da yakalanarak Pozantı’ya getirildi.
3 milyon 550 bin TL değerinde para ve ziynet eşyası ele geçirildi

Şüphelilerin, yaşlı vatandaşlardan toplam 3 milyon 550 bin TL değerinde para, ziynet eşyası ve döviz aldıkları tespit edildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan şüphelilerin yaşlı vatandaşlardan aldıkları para, ziynet eşyası ve dövizin mağdurlara teslim edilmesi için işlem başlatıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÜNDEM Haberleri

Veliler soruyor: Turgut Özal Anadolu Lisesi neden eğitim dönemi başlarken taşındı?
Kozan’da park halindeki otomobil yandı
20 yıl 8 ay hapis cezasıyla aranan şahıs çalıntı araçta yakalandı
Adana’da sağanak yolları göle çevirdi
Karaisalı’da pazarda fiyat ve tartı denetimi yapıldı