Sadullah Kısacık’tan TBMM’de otoyol ve köprü özelleştirmesi eleştirisi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada otoyol ve köprülerin özelleştirilmesine yönelik iddiaları gündeme taşıyarak hükümete tepki gösterdi.

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Meclis’te yaptığı konuşmada otoyol ve köprülerin özelleştirilmesine ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Kamu yatırımlarının kısa vadeli nakit ihtiyacı gerekçesiyle elden çıkarılmasının doğru olmadığını belirten Kısacık, stratejik gelir kaynaklarının korunması gerektiğini ifade etti.

“Çek kırdırma” benzetmesi

Konuşmasında Anadolu’da kullanılan “çek kırdırma” benzetmesine yer veren Kısacık, gelecekte elde edilecek gelirlerin bugünden düşük bedelle devredilmesinin ekonomik açıdan riskli sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.

Kısacık, “Bugün iktidar, uluslararası fonlardan aldığı borçlar yetmedi, vergileri, harçları ve cezaları artırdı. Şimdi de milletin vergileriyle yapılan otoyol ve köprüleri günü kurtarmak için düşük bedelle devretmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“Uzun vadeli gelirden vazgeçiliyor”

Otoyol ve köprülerin düzenli ve sürdürülebilir gelir sağlayan varlıklar olduğunu belirten Kısacık, planlanan özelleştirme adımlarının uzun vadeli bütçe dengelerini olumsuz etkileyebileceğini savundu.

“Bu milletin sırtına 2026 bütçesinde 2 trilyon 742 milyar lira faiz yükü yüklendi. Şimdi de geleceğe yönelik gelir getiren varlıklar satılmak isteniyor” diyen Kısacık, kısa vadeli gelir için uzun yıllara yayılan kazançtan vazgeçilmemesi gerektiğini ifade etti.

“Gelir getiren kamu varlıkları satılamaz”

Özelleştirmenin verimsiz ve sürdürülebilirliği olmayan kurumlar için bir seçenek olabileceğini dile getiren Kısacık, yatırımı tamamlanmış ve düzenli gelir üreten otoyol ve köprülerin satışının ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini belirtti.

Milletin vergileriyle yapılan ve her gün gelir üreten bu varlıkların korunması gerektiğini vurgulayan Sadullah Kısacık, DEVA Partisi olarak kamu yararını zedeleyecek adımlara karşı duracaklarını kaydetti.

SİYASET Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Adana’da
Bakan Göktaş: "Adana'ya sel felaketi için 40 milyon liralık destek aktarmış olduk"
Orhan Sümer: 15 günlük Ramazan kolisi 3 bin 990 TL’ye çıktı
Müzeyyen Şevkin’den TBMM’de İliç faciası için adalet çağrısı
Adanalı ünlü siyasetçi Halit Dağlı 30 yıl sonra Adana’ya dönüyor