Sağlık Bakanı Koca'dan grip uyarısı: Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım

Bakan Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla uğraşılırken, grip vakalarının artmaması için uyarıda bulundu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Ancak diğer taraftan sonbaharın gelmesi nedeniyle grip vakalarının da artması bekleniyor. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu (grip salgını) konuda uyardı.

Bakan Koca, Twitter mesajında "Gribin sebebi İnfluenza virüsü, Koronavirüsle aynı şekilde bulaşır. Yakın mesafede, kapalı ortamda risk artar. Koronavirüse karşı alınan üç tedbiri sıkı uygularsak, grip vakalarını da azaltmış oluruz. Lütfen daha dikkatli olalım. Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım" ifadelerini kullandı.

Gribin sebebi İnfluenza virüsü, Koronavirüsle aynı şekilde bulaşır. Yakın mesafede, kapalı ortamda risk artar. Koronavirüse karşı alınan üç tedbiri sıkı uygularsak, grip vakalarını da azaltmış oluruz. Lütfen daha dikkatli olalım. Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da iki araçta 2 kilo 95 gram metamfetamin ele geçirildi
Adana’da suç oranı yüzde 9,4 azaldı
Seyhan’da miniklere kompost eğitimi
Adana dahil 4 ilde MESEM operasyonu: 37 kişi gözaltına alındı
20 yataklı Karataş Devlet Hastanesi için ihale tarihi belli oldu