Hazırlanan proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 19.040 Euro hibe ile desteklenecek. “Hayata Engel Yok, Mesleğim Geleceğimdir” isimli proje kapsamında 7 öğretmen Avusturya’da 7 öğretmen de Macaristan’da iş başı eğitime katıldılar.
Sarıçam Türk Tekstil Vakfı MTAL Okul Müdürü Cengiz Bilen, “Okulumuz AB projesi uygulayarak önemli bir başarı ve kazanım elde etimiştir. Avusturya ve Macaristan’da 14 öğretmenimiz günlük 4 saatlik 5 gün boyunca işbaşı gözlem ve eğitim çalışması yapmışlardır. Ayrıca günlük 2 saatlik de yönetimsel anlamda yapılan çalışmalarla ilgili program almışlardır. İşbaşı gözlem yapan öğretmenlerimiz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak sertifikalarını almışlardır. Öğretmenlerimiz işbaşı gözlem yanı sıra kültürel ve sosyal aktivitelere de katılmışlardır” dedi.
Eğitime gönül vermiş öğretmenler olarak sorumlulukların farkında olduklarını söyleyen Bilen, “Okulumuzda bu konuda da en iyi mesleki eğitimini bu özel çocuklarımıza Avrupa standartlarında vermek istedik. Projemizle Avusturya ve Macaristan’da profesyonel anlamda kaynaştırma eğitimi veren okulda işbaşı eğitim ve gözlem yapılmıştır. Projemizle Kültür dersi öğretmenlerimizin yanında özellikle atölye ve meslek dersleri öğretmenlerimizde kendi alanlarında kaynaştırma uygulaması konusunda bilgi alması sağlandı. Bu edinilen bilgi ve tecrübeler öğrencilerimizle ve okulumuz öğretmenleri ile paylaşılacaktır” diye konuştu.
GÜNDEM Haberleri
Büyükşehir'den ''Boş kart'' iddiaları hakkında açıklama geldi! Marketin yetkisi iptal edildi
Adana’da işgale karşı mücadele başladı: Çatalan Barajı çevresindeki işgal ve kaçak yapılar için de mücadele başlayacak mı?
Seyhan Belediyesi'nde uzlaşı sağlandı: Ödemeler başladı
Sevil Aydar ''Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.''
Kozan’da arıların korunmasına yönelik çalışma başlatıldı