Sarıçam’da 8 bin metrekarelik Çarkıpare Parkı hizmete açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıçam’da oluşturulan Çarkıpare Parkı, vatandaşların kullanımına sunuldu. Başkan Vekili Güngör Geçer, 8 bin metrekarelik alana kurulan parkın mahalle sakinleri için yeni bir yaşam alanı olacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Sarıçam ilçesi Çarkıpare Mahallesi’nde yapımını tamamladığı parkı vatandaşların hizmetine açtı. Toplam 8 bin metrekarelik alanda oluşturulan parkta çocuk oyun alanları, yürüyüş güzergâhları ve dinlenme alanları yer aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, parkta incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Parkların yalnızca yeşil alan olmadığını, aynı zamanda vatandaşların bir araya gelip vakit geçirebileceği ortak yaşam alanları olduğunu belirten Geçer, yeni parkın Sarıçam’a önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Parkların korunması ve temiz tutulmasının önemine dikkat çeken Geçer, vatandaşlardan ortak kullanım alanlarına sahip çıkmalarını istedi.

Adana genelinde yeşil alan ve park sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Geçer, daha yeşil, modern ve yaşanabilir bir kent için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

GÜNDEM Haberleri

Karataş’ta belediye hizmet binası çevresinde peyzaj çalışması
Kozan’da şarampole devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti
Adana’da fırtına ağaçları ve elektrik direğini devirdi
Saimbeyli’de mevsimin ilk karı yağdı
Varda Ultra Trail’in 4’üncüsü 11 ülkeden sporcuları buluşturdu