SASA kârını altı kat artırdı

SASA Polyester, yılın ikinci çeyreğinde 3,25 milyar TL net dönem kârı elde etti.

SASA Polyester, yılın ikinci çeyreğinde geçen yıla göre güçlü bir performansa imza attı.

Şirket, ikinci çeyrekte 3,25 milyar TL net dönem kârı elde etti. Geçen yılın aynı döneminde şirket 532 milyon TL net dönem kârı açıklamıştı.

6 aylık sonuçlara bakıldığında ise Sasa'nın yılın ilk yarısını 5,58 milyar TL net dönem kârı elde ettiği izlendi. Şirketin ikinci çeyrekte satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 213 oranında artarken, brüt kârı ise yüzde 228 artışla 2,16 milyar TL oldu. Böylece brüt kâr marjı yüzde 25,3’e yükseldi.

Şirketin faaliyet kârı 1,69 milyar TL’ye çıktı. FAVÖK'ü ise yüzde 220 oranında artarak 1,88 milyar TL'ye yükselirken, FAVÖK marjı yüzde 21,6'dan yüzde 22,1'e çıktı. İlk 6 aylık toplam FAVÖK ise 3,52 milyar TL’ye yükseldi.

Şirket 2022 yılının ilk yarısında 280 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Elyaf, iplik ve poy satışlarının yüzde 21’ini dış piyasaya gerçekleştirdi. Tüm satışlarda ise bu oran yüzde 23 olarak öne çıktı.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da yamaç paraşütü kazası: Ağaçta mahsur kaldı
Arkadaşıyla otururken kanala düştü, akıntıya kapılıp kayboldu
Mehmet Tatlı; ''Emek varsa üretim, üretim varsa kalkınma, kalkınma varsa güçlü bir gelecek vardır''
Adana'da polis ekiplerinin müdahalesi yangının büyümesini önledi
Bakan Yumaklı: "Yiyecek gıdanız yoksa, hiçbirinin bir önemi olmuyor"