SASA, yeni tesisinde deneme üretimine geçti

Türkiye’nin önde gelen polyester üreticilerinden SASA, Adana’da yıllık 350 bin ton kapasiteli Yeni Elyaf tesisinde deneme üretimine geçti.

Adana, dev bir sanayi yatırımına daha ev sahipliği yapıyor. Polyester üretiminde Türkiye’nin lider şirketlerinden SASA, Adana’daki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 350 bin ton üretim kapasitesine sahip Yeni Elyaf tesisi tamamlandı ve deneme üretimleri başladı.

650 milyon dolarlık dev yatırımın Kasım 2025 itibarıyla tam kapasiteyle devreye girmesi planlanıyor. Şirket, mevcut piyasa koşullarına göre tesisin yıllık yaklaşık 400 milyon dolarlık ciro katkısı sağlayacağını öngörüyor.

Adana’nın sanayisine büyük katkı

Yeni tesis, yalnızca tekstil ve petrokimya sektörlerinde değil, aynı zamanda yan sanayilerde de ciddi hareketlilik yaratacak. Elyaf üretim kapasitesindeki artışın istihdama ve bölge ekonomisine doğrudan katkı sağlaması bekleniyor.

Sanayi üssü olma yolunda

Ekonomi çevreleri, SASA’nın bu yatırımıyla birlikte Adana’nın üretim ve ihracat kapasitesinin daha da güçleneceğini belirtiyor. Uzmanlara göre, Yeni Elyaf tesisi Adana’nın “sanayi üssü” olma yolundaki konumunu pekiştirecek.

GÜNDEM Haberleri

Kozan’da tekel bayisine silahlı saldırı
Adana’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çelenk töreniyle başladı
Adana’da toplu ulaşıma zam 30 Ekim’de başlıyor
Adana dahil 69 ilde kaçakçılık operasyonu: 494 şüpheliye işlem
AFAD’dan Adana için kuvvetli yağış uyarısı