Sedef Kabaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Gözaltı işlemi uygulayan ekipler, savcılığın ifadesinin alınması yönünde verdiği talimat üzerine Sedef Kabaş'ı emniyete götürdü

Katıldığı bir televizyon programındaki konuşmalara ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Sedef Kabaş, gözaltına alındı.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, bir televizyon programında yaptığı konuşmasıyla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattığı Kabaş'ın Sarıyer'deki evine gitti.

Burada gözaltı işlemi uygulayan ekipler, savcılığın ifadesinin alınması yönünde verdiği talimat üzerine Kabaş'ı emniyete götürdü. Kabaş'ın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Bakan Gül'den açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de gözaltına alınan Sedef Kabaş'a ilişkin açıklama yaptı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM Haberleri

Adana'da sokak ortasında atlara işkence yapıldı
Kozanlı boksör Azranur, Gençler Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek
Feke'de geleneksel Hıdırellez şenliği düzenlendi
Adanaspor'da Ergin Göleli depremi! Yakalama kararı çıkarıldı
Ankara’da Adanalıları Heyecanlandıran Gelişme; Adana’nın Yeni Yuvası Olacak