Şevkin: "Pazara hiç mi çıkmıyorsunuz?"

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste Cumhurbaşkanı, hükümet ve iktidar partisi milletvekillerine sert çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Cumhurbaşkanı başta olmak üzere hükümet ve iktidar partisi milletvekillerine sert tepki gösterdi.
 

"PAZARA ÇIKMIYOR MUSUNUZ?"
"Ey hükümet, ey iktidar vekilleri" diyerek söze başlayan Dr. Şevkin, "2023 ilk yarıyıl zammı olarak işçi, esnaf emeklilerine, memur ve sözleşmeli personele, memur emeklilerine yüzde 30 oranında zam öngörüyorsunuz. Yahu, halktan bu kadar mı koptunuz? Pazara hiç mi çıkmıyorsunuz?" diye sordu.
 

"SIRÇA KÖŞKLERİNİZDEN ÇIKIN"
"Biraz sırça köşklerinizden çıkın" diyen Dr. Şevkin, şu ifadelere yer verdi:
"Her şeyin fiyatının 5 katına çıktığı, sizin pembe boyacınız TÜİK'in bile enflasyonu yüzde 65 olarak saptadığı bu dönemde en düşük emekli maaşı 5.500 TL. Siz Sayın Cumhurbaşkanı bunu açıklarken ayakta alkışlıyorsunuz. Yahu, Allah'tan korkun; açlık sınırının bile 8.130 liraya ulaştığı bu süreçte hemen, derhâl bu yasa teklifini geri çekin, zammı insani bir düzeye çıkarın. Bırakın karıncayı bile incitmemiş milletvekillerimizin dokunulmazlığını kaldırmayı, halka inin biraz lütfen, halka inin!"

SİYASET Haberleri

Zeydan Karalar ve Ali Demirçalı’dan fotoğraflı mesaj
Eren Yıldırım'dan Yüreğir Başkan Vekili Adayı Tarık Özünal'a veri hırsızlığı suçlaması
Etimesgut Belediyesi’ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu dahil 52 kişi gözaltına alındı
Yeni Parti Adana Milletvekili Ayhan Barut: “İflaslar arttı, herkes borca battı”
Ahmet Davutoğlu’ndan Gelecek Partisi kararı: “Parti siyasetinden çekiliyoruz”