Seyhan'da, okullarda yangın ve acil durum tatbikatları gerçekleştirildi

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerle öğrencilerin afet bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.

Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Yeşil Vatan – Benim Okulum Geleceğe Çare” etkinlikleri çerçevesinde farkındalık çalışmaları başlattı.

Bakanlık tarafından ekim ayı, “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” olarak belirlenirken, Seyhan’daki okullarda bu kapsamda yangın ve acil durum tatbikatları gerçekleştirildi. Tatbikatlarda öğrencilerin afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranış biçimlerini kazanmaları amaçlandı.

Yetkililer, yapılan etkinliklerin öğrencilerde bilinç oluşturmayı ve olası afet durumlarında paniğin önlenmesini hedeflediğini belirtti. 

GÜNDEM Haberleri

Tarım işçilerini taşıyan minibüs kazasında sürücüye 10 yıl hapis cezası
Genç DAİMFED'den geleneksel buluşma
Vali Yavuz: "10 bin 660 personel ile sahada olacağız"
Bayram sofralarında sağlığın anahtarı ölçülü tüketimde gizli
Oya Tekin için özgürlük çağrısı yapıldı