Üretimi tamamlanan sazan yavruları, doğal balık popülasyonunu güçlendirmek amacıyla göl, gölet ve barajlara bırakılmak üzere hazır hale getirildi. Çalışmayla iç su kaynaklarındaki balık varlığının artırılması ve sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi hedefleniyor.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ile İl Müdür Yardımcısı Ali Kansu Öztürk, Su Ürünleri Üretme İstasyonu’nu ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Ziyarette üretim kapasitesi, sürdürülebilir su ürünleri yetiştiriciliği ve doğal su kaynaklarının korunmasına yönelik faaliyetler değerlendirildi.
Yetkililerden üretim sürecine ilişkin bilgi alan Bayazıt, istasyonun verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Üretilen 12 milyon sazan yavrusunun Adana ve çevresindeki göl, gölet ve barajlara bırakılarak doğal balık stoklarının güçlendirilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Çalışmanın, biyolojik çeşitliliğin korunması ve iç su balıkçılığının sürdürülebilirliği açısından önem taşıdığı belirtildi.