Sümer: Yoksulluk, vatandaşın hayat tarzı haline geldi

Mecliste yaptığım 5 dakikalık konuşmada Adana'nın ve ülkenin sorunlarını dile getirdim.

RANT İKTİDARI SON BULACAK

Orhan Sümer, "Vatandaşın derdine çözüm olmak yerine, belli başlı şirketlerin bilançolarını kendine dert edinen rant iktidarları mutlaka yıkılmaya mahkumdur. Millet elektrik faturasını ödeyemez, bir somun ekmeğe muhtaç hale gelmişken kimse ülkenin durumunun ve refah seviyesinin çok iyi durumda olduğunu söyleyemez" dedi.

HALK EKMEK KUYRUKLARI İKTİDARIN AYNASIDIR

Orhan Sümer, "Vatandaş ucuz ekmek almak için Halk Ekmek kuyruklarına giriyorsa, bir somun ekmek almak artık lüks haline geliyorsa orada bir sorun var demektir. Milletin midesindeki ekmeği dahi lüks gören iktidarın sorumluluğu üstlenmesi gerekmektedir. Dedi.

İKTİDAR TARIMIN KATİLİ

Orhan Sümer, "Millet kan ağlıyor, iktidar saraylarda lale devri dönemi yaşıyor. Meclis kürsüsünden bir fotoğraf gösterdim. O fotoğrafta pazardan artık sebze, meyve toplayan vatandaşlarımız var. Adana gibi Çukurova gibi bir coğrafyada bu görüntüler yaşanıyorsa tarım bitmiş demektir. Türkiye'de tarım yok demektir. Bunun sorumlusu tarımın katili iktidardır" dedi.

YAŞAM Haberleri

Adana’da sel felaketi üzerinden siyaset yapanlara cevabımızdır
AK Partili Çelik'ten belediyelere altyapı tepkisi:" Bunlar 1 günde olan işler değil"
Kuraklıkla kuruyan Deliçay yeniden akmaya başladı, çiftçinin yüzü güldü
Boşanma aşamasındaki eşinin evine zarar veren şahıs tutuklandı
Adana’da selden geriye ıslak eşyalar, çamurlu yollar kaldı: Evlerini su basan vatandaşlar o anları anlattı