Sunay Karamık duyurdu! Hasar tespit çalışmaları başladı

Ak Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, son zamanlarda yaşanan soğuklar nedeniyle mahsülleri zarar gören çiftçilere seslendi.

Ak Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, son zamanlarda yaşanan Altay soğukları nedeniyle mahsülleri zarar gören çiftçilere müjdeli haberi verdi. Hasar tespit çalışmalarına başlandığını vurgulayan Karamık, şu ana kadar 500 bin dekar ekili ve dikili tarım alanı ile 20 çeşit tarımsal üründe hasar olup olmadığının tarandığını açıkladı. Karamık, sözlerine şöyle devam etti;

Etkisini Adana’mızda da hissettiğimiz don afetiyle ilgili olarak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından şu ana kadar 500 bin dekar ekili ve dikili tarım alanı ile 20 çeşit tarımsal üründe hasar olup olmadığı taranmıştır.

Ortaya çıkan hasarı belirlemeye yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki haftadan itibaren parsel ve şahıs bazlı tespitlere başlayarak kişi bazlı afet bildirimlerini çiftçilerimize göndereceğiz.

Bununla birlikte spekülatif fiyat artışlarını da yakından takip ediyoruz. Her zaman olduğu için Çukurova’daki tarımın hem bölgemiz hem de ülkemiz için değerini çok iyi biliyor ve çiftçilerimizin daima yanlarında olmaya özel önem veriyoruz.

GÜNDEM Haberleri

Ceyhan Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor
Ceyhan Belediyesi'nden gıda güvenliği için sıkı denetim
Tuncay Sonel’in mal varlığı ortaya çıktı: Adana’da kaç mülkü var?
Başkan Vekili Hasibe Akkan'dan muhtarlara ve esnafa ziyaret
33. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde jüriler açıklandı