Sunay Karamık duyurdu! Hasar tespit çalışmaları başladı

Ak Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, son zamanlarda yaşanan soğuklar nedeniyle mahsülleri zarar gören çiftçilere seslendi.

Ak Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, son zamanlarda yaşanan Altay soğukları nedeniyle mahsülleri zarar gören çiftçilere müjdeli haberi verdi. Hasar tespit çalışmalarına başlandığını vurgulayan Karamık, şu ana kadar 500 bin dekar ekili ve dikili tarım alanı ile 20 çeşit tarımsal üründe hasar olup olmadığının tarandığını açıkladı. Karamık, sözlerine şöyle devam etti;

Etkisini Adana’mızda da hissettiğimiz don afetiyle ilgili olarak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından şu ana kadar 500 bin dekar ekili ve dikili tarım alanı ile 20 çeşit tarımsal üründe hasar olup olmadığı taranmıştır.

Ortaya çıkan hasarı belirlemeye yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki haftadan itibaren parsel ve şahıs bazlı tespitlere başlayarak kişi bazlı afet bildirimlerini çiftçilerimize göndereceğiz.

Bununla birlikte spekülatif fiyat artışlarını da yakından takip ediyoruz. Her zaman olduğu için Çukurova’daki tarımın hem bölgemiz hem de ülkemiz için değerini çok iyi biliyor ve çiftçilerimizin daima yanlarında olmaya özel önem veriyoruz.

GÜNDEM Haberleri

Başkan Demirçalı ve Başkan Vekili Geçer, Kozan Yolu esnafıyla buluştu
Kısacık: “Dar ve orta gelirli için konut sahibi olmak artık bir hayal”
Zeytinbeli’nde hummalı çalışma mesaisi
Bahis skandalında 2. dalga! Adana'dan kimler var!
Fatma Sütcü Kardiyoloji Merkezi’nin temeli atıldı