Tarımda nitrat kirliliğine karşı, su koruma seferberliği başlatıldı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan nitrat kirliliğini önlemek amacıyla 4.869 izleme istasyonunda su kalitesini düzenli olarak takip ediyor.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Her damla su, yarınlarımızın teminatı” anlayışıyla su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan nitrat kirliliğinin önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 4.869 izleme istasyonunda yer üstü ve yer altı suyu düzenli olarak takip ediliyor.

Toprak ve arazi yönetiminden gübre kullanımına, sulama planlamasından bitki koruma ürünlerinin denetimine kadar birçok çevre dostu uygulama hayata geçiriliyor. Ayrıca işletme kayıtlarının düzenli tutulması ve hayvansal gübre yönetimiyle, su kaynaklarının sürdürülebilirliği hedefleniyor.

İl Müdürlüğü yetkilileri, “Sularımızı korumak, geleceğimizi korumaktır. Her damlasına değer verdiğimiz suyumuz için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” mesajını paylaştı.

GÜNDEM Haberleri

Varda Köprüsü'nde cinsel organı kesilerek darp edilen kişi hayatını kaybetti
Çukurova Üniversitesi’nde ÜNİFEST heyecanı başladı
Camide fenalaşan vatandaşı imamın müdahalesi hayata döndürdü
Soma Faciası’nda hayatını kaybeden 301 madenci Adana’da anıldı
Akyatan Sahili’nde uçurtmalar gökyüzünü renklendirdi