Tarsus Şelalesi'nde kaybolan Adanalı çocuk hala bulunamadı: Aramalar 5. gününde

Adana’dan ailesiyle birlikte Mersin’in Tarsus ilçesine giden ve şelalede suya girdikten sonra akıntıya kapılarak kaybolan 17 yaşındaki Batu Yetiş Kerem Kaplan, arama çalışmalarında 5. gün geride kalmasına rağmen henüz bulunamadı.

Adana’dan ailesiyle birlikte Mersin’in Tarsus ilçesine giden 18 yaşındaki Batu Yetiş Kerem Kaplan, Tarsus Şelalesi’nde suya girdikten kısa süre sonra akıntıya kapılarak kayboldu. Kayıp genç için başlatılan arama çalışmaları 5. gününde devam ediyor.

Olay, 4 Nisan’da Çağlayan Mahallesi’ndeki Tarsus Şelalesi’nde meydana geldi. Kaplan’ın serinlemek amacıyla suya girdikten sonra Berdan Irmağı’nın güçlü akıntısına kapıldığı ve gözden kaybolduğu öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, sahil güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Arama çalışmalarına Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı dalgıçları, İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri, AFAD ve gönüllü ekipler katılıyor. Ekipler, hem su yüzeyinde botlarla hem de su altında dalgıçlarla arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Yaklaşık 40 kilometrelik Berdan Irmağı boyunca yürütülen çalışmalarda, kara ekipleri de nehir kıyısında detaylı taramalar yapıyor. Şu ana kadar herhangi bir sonuca ulaşılamazken, gencin ailesi ve yakınları çalışmaları yakından takip ediyor.

GÜNDEM Haberleri

Umuma açık alanda kurban kesene 4 bin 810 TL ceza
Adana’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz olacak
Ceyhan’ın ilk araç üst geçidinde çalışmalar sürüyor
Ömer Çelik'ten Özgür Özel'e tepki: "Siyasi zorbalığa ve siyasi eşkıyalığa asla izin vermeyiz"
Adana’da ücretsiz kurban kesim noktaları açıklandı