Tufanbeyli’de eksi 20 derece: Kırağı kartpostallık manzaralar oluşturdu

Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 20 dereceye kadar düşmesiyle oluşan kırağı, doğayı beyaza bürürken ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Adana’nın rakımı en yüksek ilçelerinden biri olan Tufanbeyli, kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuk hava ile birlikte adeta kışa teslim oldu. Gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesi, ilçe genelinde yoğun kırağı ve buzlanmaya neden oldu.

Soğuk hava nedeniyle ağaçlar, çalılar ve elektrik telleri kırağıyla kaplanırken, özellikle kırsal bölgelerde beyaza bürünen doğa kartpostallık manzaralar oluşturdu. Güneşin doğuşuyla birlikte ortaya çıkan masalsı görüntüler, ilçe sakinlerinin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekti.

Sabah saatlerinde yoğun buzlanma yaşanırken, soğuk havanın günlük yaşamı da olumsuz etkilediği gözlendi. Meteoroloji yetkilileri, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini belirterek, özellikle gece ve sabah saatlerinde don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

GÜNDEM Haberleri

Kozan’da orman işçisinin acı sonu: Tomrukların altında kalarak hayatını kaybetti
Adana’da Asri Mezarlık alt geçidinde çalışmalar sürüyor: D-400 trafiğinin rahatlaması hedefleniyor
Adana Lezzet Festivali’nde 10. yıl buluşması: Gastronomi dünyası Adana’da buluşacak
Bir kentin sessiz çığlığı: Vedat Kahyalar Küçüksaat’e konuştu
Yüreğir’de restoranlara sıkı denetim: Ruhsat ve hijyen şartları incelendi