Türkiye’nin En Kalabalık Mahallesi İlçe Olmak İstiyor

TÜİK verilerine göre Bağcıların nüfusu, 141 bin 11 kişi. Adı mahalle olsa da nüfusu Ardahan, Tunceli ve Bayburt illerini geride bıraktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin en kalabalık mahallesi Diyarbakır’da bulunuyor. Bağlar İlçesi’ne bağlı Bağcılar Mahallesi’nin nüfusu 3 ili geride bıraktı. Mahalle sakinleri artık ilçe olmak istiyor.

Modern yapıları, yüksek binaları ve geniş yollarıyla Diyarbakır’ın son yıllarda en çok gelişme gösteren mahallelerinden olan Bağcılar, bugünlerde Türkiye’nin gündeminde. Mahalleyi Türkiye’nin gündemine taşıyansa nüfusu. TÜİK verilerine göre Bağcıların nüfusu, 141 bin 11 kişi. Adı mahalle olsa da nüfusu Ardahan, Tunceli ve Bayburt illerini geride bıraktı.

GÜNDEM Haberleri

Kediye çarpmamak için manevra yaptı, motosiklet devrildi
Adana’da sıcaklıklar yeniden yükseliyor: Termometreler 30 dereceyi görecek
Adana’da iş yerine silahlı saldırı: 16 yaşındaki çocuk başından vuruldu
19 Ekim Muhtarlar Günü’nde dernek başkanları Vali Mustafa Yavuz’u ziyaret etti
Hiranur Nilgün Aygar cinayeti davasında karar: Sanığa ağırlaştırılmış müebbet