Türkiye'nin İlk kez Ermeni kaymakamı olacak

Agos gazetesi, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilkin gerçekleşmek üzere olduğunu, Türkiye Ermenilerinden avukat Berk Acar’ın tüm sınavları geçerek kaymakam olmaya hak kazandığını duyurdu.

Türkiye Ermenilerinden avukat Berk Acar tüm sınavları geçerek kaymakam olmaya hak kazandı.

Agos gazetesi, Twitter hesabından duyurduğu haberde avukat Berk Acar'ın kaymakamlığa hak kazandığını ve önümüzdeki dönemde görev almasının beklendiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği kaymakamlık sınavlarını başarıyla tamamlayan Acar'ın önümüzdeki dönem kaymakam olarak görev alacağı öğrenildi.

Acar'ın kaymakam olarak atanmasıyla Cumhuriyet döneminde bir ilk gerçekleşecek ve Türkiye Ermenileri'nden bir kişi ilk kez kaymakamlık görevini yapacak.

Agos Gazetesi, Twitter'dan şu sözlerle duyurdu:

"Cumhuriyet tarihinde bir ilke doğru: Türkiye Ermeni toplumundan avukat Berk Acar tüm sınavları geçerek Kaymakam olmaya hak kazandı. Acar'ın önümüzdeki dönemde görev alması bekleniyor. Ayrıntıları paylaşacağız."

GÜNDEM Haberleri

Adana dahil 4 ilde MESEM operasyonu: 37 kişi gözaltına alındı
20 yataklı Karataş Devlet Hastanesi için ihale tarihi belli oldu
Özel Adana Final Okulları’nda “yeşil gelecek” için Eko Takımı kuruldu
DAİMFED’den yapılaşma uyarısı: “Her arazi yapılaşmak zorunda değil”
AGV Başkanı Burhan Kavak: “Seçimler bitti, Adana için güçbirliği zamanı”