UCİM Harekete geçti... Kitap hakkında toplatılma kararı talebi yargı kurumlarına iletildi

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan zümrüt apartmanı adlı kitap içeriği ile çok ciddi tepki topladı.

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan zümrüt apartmanı adlı kitap içeriği ile çok ciddi tepki topladı.

Bu konularda yaptığı çalışmalarla takdir toplayan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismari ile Mücadele Derneği konuyu yargıya taşıdı

UCİM tarafından yapılan açıklamada;

Kurgu Kültür Merkezi Yayınlarından çıkan "Zümrüt Apartmanı" adlı kitabın içeriğinde yargı konusu olacak ciddi skandallar yer almaktadır. Çocuklarımızı korumak adına her türlü ihbarı dikkate alan derneğimiz UCİM, yine çocuklarımıza yönelen her çeşit tehlikeye karşı önlemler almaktadır.

 

Söz konusu kitabın içeriği incelendiğinde, çocuk istismarı hakkında farkındalık yaratmaktan ziyade suça ve istismara teşvik edildiği açıkça anlaşılacaktır. Toplumsal hassasiyetlerin ve geleneklerin rafa kaldırılarak kaleme alındığı söz konusu kitabın yayımlanması, basılması ve satın alınması da suça örtülü olarak destek vermek anlamına gelecektir.

 

İzaha çalıştığımız tüm bu sebeplerle; söz konusu kitap, yazar ve basımı ile tanıtımına olanak tanıyan tüm kişi ve kurumlar hakkında gerekli önleyici işlemlerin gerçekleştirilmesini talep ediyorum ifadelerine yer verildi. Ayrıca CİMER’e çok sayıda vatandaşın şikayet ederek, kitabın toplatılması gerektiği ifade edildi.

SON DAKİKA Haberleri

Kuzey Irak'tan acı haber: 3 askerimiz şehit oldu...
KKTC'de gözaltına alınan müteahhit Hasan Alpargün Adana'ya getirildi