Adana’da gerçekleştirilen turnuva, yurt içi ve yurt dışından sporcuların yoğun ilgisiyle tamamlandı. ÇİLTAR Adana Masa Tenisi Spor Kulübü tarafından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen organizasyon, Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Turnuva, 41 masada oynanan karşılaşmalara sahne oldu.
Organizasyona 17 farklı ülkeden ve Türkiye’nin 36 ilinden toplam 395 sporcu katıldı. Turnuva, kapsamı ve katılımıyla Türkiye’nin en büyük masa tenisi organizasyonları arasında yer aldı.
Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Başkanı Petra Sörling, organizasyona hem onur konuğu hem de sporcu olarak katıldı. Sörling, turnuvaya ilişkin değerlendirmesinde Adana’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, organizasyonun atmosferini ve sporun birleştirici gücünü vurguladı.
Turnuva Organizasyon Komitesi Başkanı Kemal Sağ ise etkinliğin kentin tanıtımına önemli katkı sağladığını ifade ederek, uluslararası organizasyonların şehir için önemli fırsatlar sunduğunu dile getirdi.