Vali Yavuz, TÜİK’in 100. kuruluş yılı programına katıldı

Adana Valisi Mustafa Yavuz, TÜİK’in 100. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda istatistiğin toplum ve yönetim açısından önemine dikkat çekti.

Adana Valisi Mustafa Yavuz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından düzenlenen 100. kuruluş yıl dönümü ve Türkiye İstatistik Günü programına katıldı. Programda konuşan Yavuz, istatistiğin yalnızca sayılardan ibaret olmadığını belirterek, toplumun nabzını tutan önemli bir araç olduğunu ifade etti.

Veri temelli yönetimin önemine vurgu yapan Yavuz, TÜİK tarafından üretilen verilerin kamu kurumlarından akademik çevrelere kadar geniş bir kesim için yol gösterici olduğunu söyledi. Adana’nın geleceğinin de veriye dayalı bir anlayışla şekillendirileceğini belirten Yavuz, bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Program sonunda Vali Mustafa Yavuz, veri üretiminde emeği geçen TÜİK çalışanlarını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

GÜNDEM Haberleri

Seyhan’da gıda işletmelerine kapsamlı denetim
Mehmet Ağar ve Zülfü Tolga Ağar’dan Vali Yavuz’a ziyaret
AK Parti Gençlik Kollarından Rektör Beriş’e ziyaret
ÇÜ ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfından depremzede çocuklar için iş birliği
Kebapçıda oturan kişilere silahlı saldırı: 4 kişi yaralandı