Vatandaşlardan belediyeye klima denetimi çağrısı

Adana’da etkisini artıran sıcak hava nedeniyle toplu taşıma araçlarında klima kullanılmaması vatandaşların tepkisine yol açtı. Dolmuş ve otobüslerde denetimlerin artırılması istendi.

Adana'da hava sıcaklıklarının bunaltıcı seviyelere ulaşmasıyla birlikte toplu taşıma araçlarında yaşanan klima sorunu vatandaşların tepkisine neden oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin denetim yetersizliği nedeniyle özellikle dolmuş ve otobüslerde klima açılmadığını söyleyen vatandaşlar, yaz aylarında denetimlerin artırılmasını istedi. Vatandaşlar, klima açmayan şoförlerle tartıştı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

"Sıcaktan ölüyoruz"

Toplu taşımadaki denetimsizlikten şikayetçi olan vatandaşlardan Ünal Maracan, yüksek ücretlere rağmen insani şartlarda yolculuk yapamadıklarını söyledi.

Maracan, "Dolmuş ücretleri çok pahalı. Klimayı aç diyoruz, sadece fanı açıyorlar. Adana gibi bir yerde bu sıcakta yolculuk etmek çok zor. Otobüslerde de klimalar çoğu zaman çalışmıyor. İnsanlar ter içinde kalıyor. Yetkililer denetime çıksın, klimaları kontrol etsin" dedi.

"Klimayı açmak yerine kapıları açıyorlar"

Vatandaş İbrahim Çiftçi ise bazı sürücülerin klima açmak yerine araç kapılarını açık bırakarak yolculuk yaptığını öne sürdü.

Çiftçi, "Klimayı açmıyorlar, söylediğimiz zaman da kapıları açıyorlar. İçeri rüzgar girsin diye böyle çözüm buluyorlar ama bu hem konforsuz hem de tehlikeli. Otobüse ya da dolmuşa bindiğimizde sırılsıklam oluyoruz. Belediye bu konuya bir çözüm bulmalı" diye konuştu.

GÜNDEM Haberleri

Adana Valisi Mustafa Yavuz duyurdu: Yurt başvurusu yapan tüm öğrenciler yerleştirildi
Karataş’ta okul kantinlerine zabıta denetimi
Adana’da 16 yaşındaki Erkan Efe Dağoğlu’nu öldüren sanığa 23 yıl 6 ay hapis
İsrail bağlantılı dolandırıcılık şebekesine operasyonda Adanalı isim de gözaltında
Adalet Bakanı Akın Gürlek’ten Ahmet Yarar’a ziyaret