Küçüksaat WhatsApp ihbar hattına ulaşan bilgilere göre, Pınar Mahallesi’nde bulunan Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencilerinin, okul binasında yapılacağı belirtilen güçlendirme çalışmaları nedeniyle 2026-2027 eğitim öğretim yılında Seyhan Taşkent Ortaokulu binasında eğitim görmesine karar verildi.
İhbarda, söz konusu kararın okulların açılmasına kısa süre kala öğrenci ve velilere duyurulduğu öne sürülürken, okul binasının yaz boyunca boş olmasına rağmen bu süreçte herhangi bir çalışma yapılmadığı iddia edildi.
“Çalışmalar neden yaz döneminde başlamadı?”
Küçüksaat’e ulaşan mesajlarda, okulun yaz tatili boyunca eğitim ve öğretime kapalı olduğu hatırlatılarak, güçlendirme veya düzenleme ihtiyacının önceden bilinmesine rağmen çalışmaların neden eğitim dönemi başlamadan yapılmadığı soruldu.
İhbarda, kayıtlara göre 51 öğretmen ve yaklaşık 640 öğrencinin eğitim planının bu kararla değiştiği belirtilerek şu sorular yöneltildi:
“Yaz sezonu boyunca okul boşken neden herhangi bir çalışma yapılmadı? Okulların açılmasına günler kala 51 öğretmen ve 640 öğrencinin eğitim düzeni neden değiştirildi? Böyle bir ihtiyaç varsa neden eğitim sezonunun başlaması beklendi?”
Sökülen klimalar nereye götürüldü?
İhbar hattına ulaşan bir diğer iddia ise okul binasındaki klimaların sökülmesiyle ilgili oldu.
Okulda boya ve düzenleme çalışması yapılacağı yönünde bilgi verildiği belirtilirken, vatandaşlar klimaların neden söküldüğünü ve nereye taşındığını merak ettiklerini ifade etti.
“Eğer yalnızca boya ve güçlendirme çalışması yapılacaksa klimalar neden söküldü? Sökülen klimalar nereye götürüldü?” soruları yöneltildi.
Okulun tamamen kaldırılacağı iddiası doğru mu?
Çevrede yaşayan bazı vatandaşların, Turgut Özal Anadolu Lisesi’nin mevcut yerinden tamamen kaldırılacağı ve okul arazisinin farklı bir amaçla değerlendirileceği yönünde söylentiler bulunduğunu öne sürdüğü aktarıldı.
Küçüksaat’e ulaşan ihbarda bu iddiaların doğruluğunun kamuoyuna açıklanması istenirken, “Okulun buradan kaldırılması veya arsasının başka bir amaçla değerlendirilmesi yönünde herhangi bir plan var mı?” sorusu gündeme getirildi.
Güçlendirme çalışması ne zaman tamamlanacak?
Velilerin yanıt beklediği bir diğer konu ise okul binasında yapılacağı belirtilen çalışmaların kapsamı ve tamamlanma tarihi oldu.
İhbarda, “Turgut Özal Anadolu Lisesi’nde yapılacak düzenleme tam olarak nedir? Güçlendirme çalışması hangi bölümleri kapsıyor ve ne zaman tamamlanacak? Öğrenciler kendi okullarına ne zaman dönecek?” sorularına yanıt verilmesi istendi.
Taşkent Ortaokulu bu yoğunluğu kaldırabilecek mi?
Öğrencilerin yönlendirildiği Seyhan Taşkent Ortaokulu’nun fiziki kapasitesi de ihbarlarda gündeme getirildi.
Küçüksaat WhatsApp ihbar hattına ulaşan mesajlarda, mevcut öğrenci ve öğretmen kapasitesine ek olarak Turgut Özal Anadolu Lisesi’nden geleceği belirtilen 51 öğretmen ile yaklaşık 640 öğrencinin aynı binada eğitim görmesinin derslik, ortak kullanım alanları ve eğitim düzeni açısından sorun oluşturup oluşturmayacağı soruldu.
Veliler ve vatandaşlar, Turgut Özal Anadolu Lisesi’ndeki güçlendirme çalışmasının kapsamı, taşınma kararının gerekçesi, çalışmaların takvimi ve okul binasının geleceğine ilişkin yetkililerden açık bir bilgilendirme bekliyor.